İstanbul, Ankara ve Antalya’da ortak eylem, “ADO, Alakır’dan Elini Çek!”

Alakır vadisi’ndeki tüm canlıların yaşam kaynağı olan Alakır Nehri’nin, kaynağından sahile kadar birbiri ardına yapılması planlanan 8 adet Hidroelektrik Santrali (HES)’nden 6’sının sahibi olan ADO şirketi 7 Eylül Cumartesi günü Antalya, İstanbul ve Ankara’da gerçekleşecek eylemler ile protesto edilecek.

ADO şirketinin sahibi olduğu 6 HES’ten 3’ü faaliyette ve bu HESlerinin üstüne şimdi de vadinin en yukarı kotlarında, su kaynaklarının ve biyolojik çeşitliliğinin en yoğun olduğu, el değmemiş bölgesinde de 2 adet daha HES yapmak için girişimlerde bulunmakta.

Alakır Nehri Kardeşliği, Alakır Vadisi’ne son darbeyi vurarak onu tamamen yok edecek olan bu projelerin sahibi ADO şirketine ‘YETER ARTIK! ALAKIR’dan ELİNİ ÇEK!’ demek üzere tüm yaşam savunucularını başta Antalya, İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere tüm yurttaki ADO temsilciliklerinin önünde protestoya çağırıyor.

Alakır için ADO’nun önüne eylemi facebook etkinlik sayfası

7 Eylül 2013 Cumartesi Saat: 11:00’de gerçekleşecek eylemler Antalya, İstanbul ve Ankara’daki ADO şirketine ait binaların önünde gerçekleşecek,

Antalya: ADOAIR Çağlayan Mah. 2050 Sokak. No:13 Barınaklar

İstanbul: ADOENERJİ Eski Büyükdere Cad. İz Giz Plaza No:4/17 Maslak

Ankara: ADOENERJİ Maltepe Mah. Necatibey Cad. No: 88 D:5 Çankaya

(Yeşil Gazete)

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi