Kategoriler: Türkiye

İstanbul Adliyesi’nde operasyon, Savcı ağır yaralı, eylemciler öldürüldü

Rehin alınan Savcı Mehmet Selim Kiraz çıkan çatışmanın ardından ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Kiraz’ı rehin alan 2 eylemci öldürüldü.

Berkin Elvan soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın odasında rehin alındığı eyleme, odadan gelen silah seslerinin ardından operasyon düzenlendi. İki patlama sesinin ardından onlarca silah sesi duyuldu. Kiraz ağır yaralı olarak kurtarıldı ve Florance Nightingale hastanesinde ameliyata alındı. İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok adliye önünde yaptığı basın toplantısında eylemi gerçekleştiren iki eylemcinin öldürüldüğünü duyurdu. Altınok “Teröristler telefonla iletişim kurulduğu bir anda savcımızın odasından silah sesleri gelmesi üzerine birimlerimiz operasyon yapmışlardır.” dedi.

Çatışmada yaralanan Şükriye Erdem isimli kadın avukat hastaneye yaralı olarak kaldırıldı.

Saat 20:30 civarında savcının rehin tutulduğu odadan silah sesi gelmesiyle operasyon başladı. Bir patlamanın ardından silah sesleri duyuldu ve çatışma yaklaşık 10 dakika sürdü.

Savcı Mehmet Selim Kiraz İstanbul Çağlayan Adliyesi’ndeki odasında, öğle saatlerinde silahlı bir grup tarafından rehin alındı. İçeriden silah sesi duyuldu. Odanın bulunduğu koridor boşaltıldı, takviye polis kuvveti çağrılmıştı. Savcının odasında biri avukat 2 eylemci bulunuyordu. Silahın avukatın üzerinde adliyeye sokulduğu tahmin ediliyor.

Terörle mücadele ekipleri ve özel harekat polisleri altıncı kattaki odanın çevresini abluka altına aldı. İstanbul Emniyet Müdürü Selimi Altınok da adliyeye geldi. Koridorda bulunan olayı takip eden başsavcıvekilleri ile hakim ve savcılar polisler tarafından koridordan çıkarıldı. Sağlık ekipleri de hazır bekletiliyordu.

(Al Jazeera)

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi