Kategoriler: DünyaManşet

İsrail, Gazze’de kan kusmaya devam ediyor

İsrail’in, Gazze’nin farklı bölgelerinde sivil halkı hedef aldığı saldırılarda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 1 kişi öldü, 31 kişi yaralandı. Dün yapılan saldırılarla hayatını kaybeden 27 kişi ile birlikte saldırıların beşinci gününde hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 72’ye yükseldi.

Gazze saldırısı Batı Şeria’da da protesto edildi. Batı Şeria’nın Tulkerem kentinin girişinde düzenlenen gösterilerde, İsrail askerleri ile çıkan çatışmalar sonucu 18 Filistinli yaralandı. Ramallah Tıp Akademisi Müdürü Ahmed el-Beytavi, yaptığı açıklamada, atılan gaz bombasının bir eve isabet ettiğini ve 20 aylık bebek Ahmed Necib’in vücudunda derin yanıklara sebep olduğunu söyledi.

Beytavi, bebeğin hastaneye kaldırıldığında durumunun kritik olduğunu ve yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadığını belirtti.

Diğer taraftan Gazze’den İsrail’e yapılan füze saldırıları da devam etmekte. İsrailli polis yetkilerinden yapılan açıklamaya göre dün Gazze’den atılan iki füzenin israil’in savunma sistemi tarafından bertaraf edildiği söylendi.

Binyamin Netanyahu haftalık kabine toplantısında yaptığı açıklamada, İsrail Savunma Kuvvetleri’nin Gazze’de 1000’den fazla noktaya saldırdığı ve hedefleri başarıyla tahrip ettiğini, operasyonların planlandığı gibi devam ettiğini söyledi.

Netanyahu, “Hamas’a ve diğer terör örgütlerine ağır bir bedel ödetiyoruz” derken, İsrail Savunma Kuvvetleri’nin operasyonlarda ciddi bir ilerleme kaydettiğini de sözlerine ekledi.

Başbakan Netanyahu, operasyonların gelecekteki seyrine ilişkin “Gazze’ye operasyonlar devam ediyor ve bunu genişletmeyi planladık” açıklamasını yaptı.

(Yeşil Gazete)

 

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi