Kategoriler: DünyaManşet

İspanya’da öğrenciler zamları protesto etti

Ekonomik krizin resesyona sürüklediği İspanya’da bu sefer öğrenciler meydanlara indi. Eğitimde yapılan kesintileri ve öğrenim ücretlerindeki zamları protesto eden yüzlerce öğrenci Barselona’da yürüdü.

Polis, geçtiğimiz mart ayında genel grev sırasında yaşanan olayların tekrarlanmaması için geniş güvenlik önlemi aldı. Ancak, hükümet aleyhine sloganlar atan gruplara polis müdahale etmedi. Öğrenciler ise protestolarında kararlı: “Bütün bu polislerden korkmamalıyız. Grevimize devam etmeliyiz. Avrupa Merkez Bankası ya da her neye karşı olursa olsun korkmamalıyız.”

Bu arada ülkede ekonomik krize karşı alınan önlemler sonrası gelirlerini kaybeden aileler zor günler geçiriyor. Barselona’a 20 kilometre mesafede oturan bu aile, borçlarının karşılığı konulan haciz sonrası evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Komşuları evinden atılan Barbara’ya destek veriyor: “Buna kriz sebep oldu. Krizden sorumlu olmayanlar onun bedelini ödemek zorunda kalıyor. Evinden çıkarılma kararı kendisine verilen Barbara gibiler ise bütün yükü sırtında taşıyor.”

Ekonomik krizle sarsılan ülkede alınan tasarruf önlemleri İspanya’yı resesyondan çıkarmakta etkili olamıyor. İspanya Ulusal İstatistik Enstitüsü’nün son verilerine göre ülkede 5.6 milyon işsiz bulunuyor.

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi