Kategoriler: DünyaManşet

İspanya’da anketler, sağcıların kazanacağını gösteriyor

Borç krizi ve işsizliğin büyük sarsıntı yarattığı İspanya’da yarın yapılacak erken genel seçimler için geri sayım başladı. Ana muhalefetteki sağ görüşlü Halk Partisi’nin (PP)lideri Mariano Rajoy’un, İspanya’nın yeni başbakanı olmasına kesin gözüyle baklıyor.

Rajoy’un öncelikli hedefi, ülkede ve piyasalarda istikrarı sağlamak: “Öncelikle İspanya’nın eski imajına kavuştuğunu, tüm dünyaya göstermemiz gerekiyor. İspanya’nın yeni iş imkanları yaratacak gücüyle dünyanın dinlediği ve yapmak zorunda olduklarının söylenmesine gerek duymayan güçlü bir millet olduğunu göstermeliyiz. Bu çok önemli.”

İspanya’da sağcıların tarihi zaferini işaret eden son seçim anketlerine göre, iktidardaki Sosyalist İşçi Partisi (PSOE), ağır bir hezimete uğrayacak.

Sosyalist İşçi Partisi’nin lideri ve eski İçişleri Bakanı Alfredo Perez Rubalcaba’nın başbakan seçilme şansı çok zayıf.

Rubalcaba, Rajoy’un nasıl bir tasarruf politikası izleyeceği konusundaki suskunluğunu eleştirdi: “Krizde olduğumuz zaman, halkımız için işler yolunda gitmediğinde, belirsizlik, endişe olduğunda, birçok kişi işlerini kaybederken ve tekrar bir iş bulup bulamayacaklarını bile bilmediklerinde, aileler çocuklarını daha kötü bir geleceğin beklediğinden endişe ettiklerinde ve daha da kötüsü, çocuklar kendi durumlarının ailelerinden daha kötü olacağını düşündüklerinde, belirsizlik olduğunda, ne yapacağınızı söylemeden başbakan olamazsınız.”

İspanya’daki mevcut siyasi ve ekonomik sisteme karşı çıkan ‘Öfkeliler’ ise, başkent Madrid sokaklarında gösterilerini sürdürüyor.

Ekonomik kriz içindeki ülkede iktidara gelecek olan siyasi parti, 5 milyonu bulan işsizliğe çözüm arayacak.

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi