Manşetİklim KriziYerel

İBB’den Paris Anlaşması’na destek: Saraçhane binası yeşil ışıkla aydınlatıldı

0

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Paris Antlaşması’nın beşinci yıldönümünü Saraçhane’de bulunan belediye binasında kutladı. C40 şehirleri ile birlikte ortak gerçekleşen etkinlikte İBB binası yeşil ışıkla aydınlatıldı.

Aralarında İstanbul’un bulunduğu; Paris, New York, Los Angeles, Rio de Janeiro, Barselona ve Seul dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki toplam 17 şehir, simgesel yapılarını yeşil renkte aydınlatarak; dünyanın 40 mega kentinin oluşturduğu C40 İklim Liderlik Grubu’nun organize ettiği etkinliğe katıldı.

Paris Anlaşması’na küresel destek

Etkinlik, iklim değişikliğiyle mücadele için 2015 yılında imzalanan ve 195 ülke tarafından kabul edilen Paris Anlaşması’nın beşinci yıldönümünü kutlamayı amaçlıyor. Böylece İstanbul Paris Anlaşması’na verilen küresel destekte yerini aldı.

ABD Başkanı Donald Trump, 2017’de Amerika Birleşik Devletleri’ni Paris Anlaşması’ndan çekme niyetini açıkladıktan sonra, dünya çapında 50’den fazla şehir, anlaşmaya verdikleri desteği teyit etmek için sembolik yapılarını yeşil renkle aydınlatmıştı. O tarihten bu yana etkinlik devam ettiriliyor.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.