Kategoriler: DünyaManşet

Hollande bugün Elysee’ye çıkıyor

Fransa’nın yeni Cumhurbaşkanı Francois Hollande, Elysee Sarayı’nda düzenlenecek törenle selefi Nicolas Sarkozy’den bugün görevi resmen devralıyor.

Yemin töreninin hemen ardından yoğun mesaisine kritik Berlin ziyaretiyle başlayacak olan Sosyalist Cumhurbaşkanı, dün partidaşlarına veda etti. Bugün yeni kabinesini açıklayacak olan Hollande’ın, Başbakanlık görevine Almanya’yı yakından bilen ve aynı zamanda Almanca konuşan Jean-Marc Ayrault’yu getirmesi bekleniyor.

Seçim kampanyasında Euro Bölgesi’ndeki mali anlaşmaları ilk fırsatta Almanya ile yeniden masaya yatırma sözü veren Francois Hollande, borç kriziyle mücadele konusunda farklı görüşlere sahip olduğu Almanya Başbakanı Angela Merkel’le bu akşam bir araya gelecek. İki lider, Sarkozy sonrası dönemde Berlin-Paris hattında ilişkilerin nasıl şekilleneceğine dair önemli ipuçları taşıyacak görüşme öncesi karşılıklı olumlu mesajlar verdi. Hollande ve Merkel, Yunanistan’daki iktidar boşluğunun gölgesinde Avrupa mali politikalarını ilk kez ele alacak. Fransa Cumhurbaşkanı ilk kabine toplantısını yapacağı perşembe günü ise NATO zirvesine katılmak üzere gideceği Amerika Birleşik Devletleri’nde Başkan Barack Obama ile de ikili bir görüşme gerçekleştirecek. Zirve sırasında Hollande’ın Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile de bir araya geleceği bildirildi.

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi