Kategoriler: ManşetSpor

Holiganizm tekerlekli sandalye basketboluna sıçradı

Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nin 2. haftasında Galatasaray ile Beşiktaş RMK Marine arasında oynanan karşılaşma çıkan olaylar nedeniyle tatil edildi.

Ahmet Cömert Spor Salonu’nda saat 14.00’te başlaması gereken mücadele, maç öncesi Beşiktaşlı taraftarların sahaya girmesi nedeniyle yaklaşık 20 dakika geç başladı.

Federasyonların üç büyükler diye anılan Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe spor kulüplkerinin görüşü doğrultusunda aldığı karar uyarınca üç büyük kulübün kendi arasındaki tüm müsabakarda rakip takım taraftarları önlem gerekçesi ile spor salonlarına alınmıyor. Pazar günü Galatasaray’ın sahasında oynanacak maçta da Beşiktaş taraftarının sahada olmaması gerekiyordu. Alınan bilgiye göre 150 kişilik Beşiktaş taraftarı salonda güvenliği sağlamakla görevli az sayıdaki emniyet mensubunu aşarak Ahmet Cömert Spor Salonu’na girdi.

Yaşanan arbede sırasında sporcuların tekerlekli sandalyeleri de holiganlar tarafından kırıldı

İki takım oyuncularının ısınmaya başladığı anda Beşiktaş taraftarlarının sahaya inmesi nedeniyle mücadele başlayamadı. Oyuncular ve tarafların teknik heyetleri de soyunma odasına geri döndü. Polis Galatasaray taraftarlarını salon dışına çıkardı. Saha komiseri yaşananlardan sonra müsabakayı başlatmama kararı verdi.

Gelen ilk bilgilere göre, sahaya giren Beşiktaş taraftarları Galatasaray tribünde asılı pankartı indirdi. Oyunculara bir saldırı olmazken yaşanan kargaşanın ardından karlışaşma yeniden başladı. Salon dışına çıkartılan Galatasaray taraftarı kendisine ayrılan bölüme bir türlü geçemeyince Beşiktaşlılar ile yan yana kaldı.

İki taraf arasındaki bitmeyen gerginliğin ardından tribünde yakılan meşaleler sonrasında polis kuvvetleri bir kez daha olay dahil oldu. Hakemler, oyuncular ve teknik heyetler yeniden soyunma odasının yolunu tuttu. Ahmet Cömert Spor Salonu’nun tamamen boşaltılırken Beşiktaş ve Galatasaray taraftarlarının arasında kavga salon dışında da devam etti.

Taraftarlara biber gazı ile müdahale eden polis ekipleri, tribünleri boşalttı. Olaylar sırasında sporcuların tekerlekli sandalyeleri kırıldı.

Mücadelenin bitimine altı dakika kala Galatasaray 31-26 galip iken maç kaldığı yerden devam etmek üzere başka bir tarihe ertelendi.

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Antrenörü Sedat İncesu yaşanan olaylar sonrasında adeta isyan etti.

İşte İncesu’nun açıklamaları:

“Bu olayın olacağı başından beri belliydi. Sporcuların ve yaralanan taraftarların hesabını kim verecek. Holiganlık engelli basketboluna da indiyse bu iş bitmiştir. İki takım arasında yapılan protokol gereği bu taraftarın buraya gelmemesi gerekiyordu.

Engelli basketbolcularımızın başına gelen maddelerin hesabını kim verecek. Benim eşim ve çocuklarım da burada, kim olduğu hiç farketmez. Beşiktaşlı taraftarda olabilir. Kadınlar ve çocuklar var… En son kendi çocuğumu ve eşimin yanına gittim.”

(Yeşil GazeteEurosport)

 

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi