Hayvan HaklarıManşetTürkiye

[Hayvan hakları yasası nerede?] Ankara’da molozların altına gömülmüş 20 ölü köpek bulundu

0
Fotoğraf: DHA

Ankara‘nın Gölbaşı ilçesinde boş bir arazide moloz ve toprak yığınlarının altında yaklaşık 20 ölü köpeğin bulunduğu bildirildi. Toprağın altında hala köpeklerin olduğu da ileri sürüldü.

Ölü bulunan köpekler, belediye ekipleri tarafından inceleme yapılmak üzere toplanarak götürüldü.

Olayın tanıklarından hayvansever Sibel Bengüyü, belediye ekipleriyle köpek besledikleri esnada boş araziden kötü koku geldiğini ve bunun üzerine bölgeye gittiğini anlattı. Bengüyü, moloz yığını arasında ölü köpeklerin olduğunu fark edince polise haber verdi.  Ankara Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü ve polis konuyla ilgili inceleme başlattı.

fotoğraf: DHA

‘Yaklaşık 20 köpek çıkardık’

Bengüyü, yaşadıklarını şöyle aktardı:

Üst üste yığılmış bir biçimde ölü köpekleri gördük. Birkaç tanesinin ağzından hala kan akıyordu. O köpekleri belediye ekipleri aldı ve otopsiye götürdü. Yaklaşık 20 köpek çıkardık buradan. Fakat toprağın altında daha sayısı belli olmayan köpekler var diye tahmin ediyoruz.”

Mansur Yavaş: Failler en ağır cezayı alana kadar takipçisi olacağım

Olaya ilişkin Twitter’dan bir açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Vahşetin fail ya da failleri kanun önünde en ağır cezayı alana kadar olayın bizzat takipçisi olacağım” dedi. 

 

Yavaş, “Kentimizde, can dostlarımızı hedef alan insanlık dışı olaylara ilişkin takibimiz sürüyor. Bu vahşetin fail ya da failleri kanun önünde en ağır cezayı alana kadar olayın bizzat takipçisi olacağım” ifadelerini kullandı. 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.