Hasan Cemal hakkında gazete yazısı nedeniyle soruşturma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Hasan Cemal hakkında “Akan kanın bir numaralı sorumlusu Saray’daki Sultan’dır, nokta!” başlıklı yazısı nedeniyle soruşturma başlattı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Hasan Cemal hakkında soruşturma başlattı.

Soruşturma Cemal’in T24’te yayınlanan Akan kanın bir numaralı sorumlusu Saray’daki Sultan’dır, nokta! başlıklı yazısı nedeniyle başlatıldı.

 

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Umut Tepe‘nin imzasını taşıyan ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından tebliğ edilen yazıda, “şüpheli” sıfatıyla ifadeye çağrılan Cemal, aksi halde “zorla” getirilecek.

Bu soruşturma 12 Mart Darbesi’nden bu yana Hasan Cemal hakkında açılan ilk soruşturma.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Cemal gazeteciliğe 1969 yılında Ankara’da haftalık Devrim dergisinde başladı. Yeni Ortam dergisi, Anka Ajansı, Günaydın, Cumhuriyet ve Milliyet gazetelerinde çalıştı.

Cumhuriyet gazetesinde Ankara temsilciliği ve genel yayın yönetmenliği yapan Cemal, 1998 itibariyle çalışmaya başladığı Milliyet gazetesinden 15 yıl sonra dönemin Başbakanı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Batsın bu gazetecilik” sözlerini eleştirdiği yazısı yayınlanmayınca ayrıldı. Halen t24’ta yazılar yazan Hasan Cemal Bağımsız Gazetecilik Platformu P24’ün kurucu başkanı yayımlanmış ve 12 kitabı var.

(Bianet, T24)

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi