Kategoriler: ManşetSivil Toplum

Gündem Çocuk herkesi Ahmet Yıldız davasına müdahil olmaya çağırıyor

13 yaşında hayatını kaybeden çocuk işçi Ahmet Yıldız’ın davası bugün Adana Adliye’sinde görülecek. Gündem Çocuk Derneği davaya müdahil olmak için herkesi saat 15.00’de adliyeye çağırdı.

Adana Yüreğir’de çalıştığı atölyede pres makinesine sıkışarak hayatını kaybeden 13 yaşındaki çocuk işçi Ahmet Yıldız’ın davası bugün saat 15.00’de Adana Adliyesi’nde görülecek. 14 Mart 2012 tarihinde ruhsatsız çalışan atölyede kaçak işçi olarak çalıştırılan Yıldız, güvenlik sensörü kapatılmış pres makinesine sıkışarak hayatını kaybetmişti.

Bugün Adana 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek ikinci duruşmada Gündem Çocuk Derneği de müdahil olma talebinde bulunacak. Dernek adına açıklama yapan Ezgi Koman, davanın bir çocuk hakları davası olduğunu ifade ederek çalışmak zorunda kalan, zorla çalıştırılan çocuklar adına davaya katılmak istediklerini söyledi.

Koman başta çocuklar olmak üzere kimsenin iş cinayetlerinde yaşamından olmaması için herkesi davaya çağırırken Ahmet Yıldız’ın ölümünden Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı başta olmak üzere herkesin sorumlu olduğunu belirtti.

Koman; “Bile bile oluyor ne oluyorsa! Milli Eğitim bakanlığı’ndan tutun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na kadar herkes bu cinayetlerden sorumlu” diye konuştu.

(Sol)

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi