Kategoriler: İklim KriziManşet

Görülmemiş kuraklıkla boğuşan Kaliforniya’da sefasından vazgeçmeyen ünlülere tepki

Güney Kaliforniya benzeri görülmemiş bir su sıkıntısıyla boğuşurken, Kim Kardashian, Sylvester Stallone ve Kevin Hart gibi ünlüler, büyük su kısıtlamasını ihlal etmekle suçlanıyor.

Los Angeles Times‘ın haberine göre, bu ünlüler Las Virgenes Belediyesi’nin “su kısıtı aşma bildirimi” alan 2 bine yakın kullanıcı arasında yer alıyor.

Bu, geçen yılın sonundan bu yana aylık su bütçelerini en az dört kez olmak üzere en az yüzde 150 aştıkları anlamına geliyor.

En büyük aşımı yapanlardan Kim Kardashian, Hidden Hills’deki evi ve bitişik mülkünde Haziran ayında bir aylık bütçesini 232 bin galon (yaklaşık 880 bin litre) aştı.

Ablası Kourtney Kardashian, Calabasas yakınlarındaki mülkünde bütçesini 101 bin galon (382 bin litre) aştı. Bu kulağa biraz dahaiyi gelse de bunun 7 bin 527 metrekarede olması epey şaşırtıcı. Karşılaştırmak gerekirse, komedyen Kevin Hart, 26 bin metrekarelik Calabasas mülkünde su bütçesini 117 bin galon (442 bin litre) aştı.

Ne Kardashian ne de Hart, aşım bildirimleri konusunda yorum yapmadı.

‣ Kylie Jenner’ın özel jeti gündemde: Yüzde 1, iklim için üzerine düşeni ne zaman yapacak?

Mayıs ayında 195 bin galon (738 bin litre) ve  Haziran ayında 230.000 (870 bin litre) aşım yapan aktör ve yönetmen Sylvester Stallone ise su kullanımını savunmaya çalıştı.

Avukatı yaptığı açıklamada, “mülk üzerinde sayısız meyve ağaçlarının yanı sıra çam ağaçları da dahil olmak üzere 500’den fazla olgun ağaç bulunduğunu, yeterli sulama olmazsa bunların öleceğini” söyledi.

Kamuoyunda tartışılan nokta ise tam olarak bu oldu. Las Virges Belediyesi sözcüsü Mike McNutt, bunun yapılamayacağını söyledi:

“Onlardan sadece su kullanımlarını en aza indirmelerini değil, aynı zamanda estetik açıdan kendilerine neyin hoş geldiğini ve bunun mülk değerlerini nasıl etkileyeceğini de tamamen yeniden düşünmelerini istiyoruz. Ve bu bir gecede olacak bir şey değil.”

Bu savunmaya, “Etrafta yeterli suyun bulunamadığı bir çöl ortamında olgun meyve ağaçları hakkında ne hissettiğiniz önemli değil” şeklinde yorumlar yapıldı.

Vali Gavin Newsom‘ın belirttiğine göre Kaliforniya’nın iklim krizi nedeniyle önümüzdeki 20 yıl içinde suyunun yüzde 10’unu kaybedeceği tahmin ediliyor. Vali Newsom,Ekim ayında eyalet çapında ilan edilen kuraklık acil durumunu genişletti. ve eyalet su kuruluna kaldırımları ve araba yollarını yıkamak için içme suyu kullanımı gibi kullanımları yasaklama yetkisi verdi.

McNutt, şimdi ünlülerin örnek olarak liderlik etmelerini ve kitlelerini tarihi kuraklığa farkındalık getirmek için kullanmalarını istiyor.

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi
Etiketler: kim kardashian