Facebook Zaman Tüneli’ne (Timeline) giriş rehberi

Herkesin merak ettiği Facebook Zaman Tüneli’ne geçmek için beklemek zorunda değilsiniz. Yakında her Facebook kullanıcısına yavaş yavaş bildirilecek Zaman Tüneli (Timeline) uygulamasını 15 adımda güvenli olarak kurup kullanmaya başlayabilirsiniz. İşte resimli ve ayrıntılı anlatılarla Zaman Tüneli‘ne giriş rehberi.

  1. Öncelikle Facebook’un geliştiriciler sayfasına giderek kendi uygulamanızı yaratmanız gerekiyor.Geliştiriciler sayfasına gitmek için bu linke tıklayabilirsiniz.https://developers.facebook.com/apps/
  2. Facebook’un Geliştiriciler uygulamasına erişim vermek için”izin ver” ‘e tıklayın.
  3. Yeni Uygulama Oluştur’a tıklayın
  4. (örnek: testamacliuygulama) (“failed” uyarısı alırsanız başka br metin girmeyi deneyin) Facebook, uygulama geliştirmeniz için sizin gerçek bir kişi olduğunuzu anlamaya çalışır bu nedenle mobil veya kredi kartı ile onay talep eder. Kredi kartı ile işlem yapmak çoğumuzu ürküttüğü için “mobile phone” yazısına tıklayarak cep telefonunuza onay kodu talep edebilirsiniz.
  5. Cep telefonu numaranızı girerek onay kodunun kısa mesaj olarak gelmesini bekleyin.
  6. Kısa mesaj ile gelen onay kodunu ilgili alana girin ve gönder’e basın.
  7. Şekilde gördüğünüz gibi bir uygulama adı girin ve devam’a tıklayın. (Onay kodunu girdikten sonra şekil 4’teki, onay kodunu girmek için ayrıldığınız bu sayfaya geri dönüyor olacaksınız)
  8. Güvenlik Kontrolü’nden geçebilmek için sayfada çıkan rakam ve yazıları harfiyen girin (Büyük harf, küçük harf kullanımına dikkat edin) (şekli iyi seçemiyorsanız “başka bir metin” yazısına tıklayın)
  9. Open Graph sekmesine tıklayın
  10. Yaratacağınız bu uygulama halka açık olmayacağı için kendinize göre bir metin girebilirsiniz buraya. (örnek: testamacliuygulama) (“failed” uyarısı alırsanız başka br metin girmeyi deneyin)
  11. Sayfanın altında yer alan “Save changes and next” ‘e tıklayın.
  12. Bu sayfada herhangi bir işlem yapmayın sadece sayfanın altına doğru giderek bir sonraki şekilde göreceğiniz “Save changes and next” ‘e tıklayın.
  13. “Save changes and next” ‘e tıklayın.
  14. Sayfanın altindaki “Save and finish” ‘e tıklayın.
  15. Şekildeki sayfaya ulaştıysanız “Zaman Tüneli” (Timeline) kurulumu için gerekli olan geliştirici adımlarını tamamladınız demektir. Şimdi Facebook’taki profil sayfanıza gidin. http://www.facebook.com/
  16. Profil sayfanıza gittiğinizde Zaman Tüneli özelliği ile ilgili bir uyarı belirecek. “Şimdi al” ‘a tıklayarak kendi “Zaman Tüneli” sayfanıza yönlendirileceksiniz.

Hepsi Bu! Artık Zaman Tünelini keşfedebilirsiniz.

 

(MSN)