DoğaKentManşetYaşam

Cumhurbaşkanı koru açılışı yaptı: Ne korudan söz etti ne de ağaçtan…

0

İstanbul‘un Sultanbeyli ilçesinde restorasyon çalışması tam 12 yılda tamamlanan Aydos Kalesi ile 127 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Sultan Korusu‘nun resmi açılışı bugün gerçekleştirildi.

İstanbul’un fethinin başladığı nokta olarak kabul edilmesi açısından önem taşıyan, konumu ve mimarisi ile ilgi çeken ve 11 ila 12. yüzyıllarda inşa edildiği tahmin edilen Doğu Roma eseri Aydos Kalesi, tarih meraklılarının ve turistlerin son yıllarda görmeye hasret kaldığı mekanlar arasında yer alıyordu.

KonstantinopolisAnadolu ticaret yolu üzerindeki en stratejik bölgelerden birine, kontrol ve savunma amacıyla 26 bin metrekare alanda, bir tepe üzerinde yer alan kale, 325 metre yüksekliğiyle erişilmesi zor bir yapı olarak göz önünde bulunuyor.

Sultan Korusu doğal yaşamdan izler taşıyor. İçerisinde biyolojik göletler ve bisiklet yolları yer alsa da, ormanın içerisine inşa edilen alışveriş mekanları, pişirme üniteleri ve piknik alanları endişe uyandırıyor.

‣ Orman değiliz, artık lunaparkız-3: Aydos Ormanı’nda neler oluyor?
‣ Orman, millet bahçesi olunca: Aydos’un hüzünlü ağaçları, Aydostların çabasıyla kurtulabilecek mi?
‣ İstanbul’un bir ormanı daha inşaata açıldı!

Açılışı gerçekleştiren Erdoğan, açılışı unuttu

Aydos Kalesi ve Sultan Korusu’nun açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Erdoğan’ın gündeminde yine yaklaşan 14 Mayıs seçimi ve muhalefet partileri vardı.

Hem yüzlerce yıllık tarihe ev sahipliği yapması hem de çevre açısından önem taşıyan noktaların açılış töreninde, Erdoğan bu kent simgelerine dair tek bir söz söylemedi.

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.