EkonomiManşetTürkiye

‘Dolarla maaş almayanların ülkesinde, dolar 8 Türk lirasını aştı’

0

Her geçen gün daha fazla değer kaybeden Türk lirası bu haftaya da gene euro, dolar ve sterlin karşısında değer kaybederek başladı.

Yeni haftaya 7.9760 TL ile başlayan dolar, kısa sürede yükselerek 8.05 TL’nin üzerine çıkarak yeni bir rekor kırdı. Dolar şu dakikalarda 7.99-8.01 TL aralığında dalgalanıyor.

Dolar/TL kuru geçen hafta Merkez Bankası’nın piyasa beklentilerinin aksine politika faizini yüzde 10,25’te sabit tutmasının ardından 7,97 seviyelerinin üzerini test etmişti.

Nasıl başladı/nasıl bitti?

Yeşiller Partisi tarafından yapılan açıklamada Türk lirasında yaşanan değer kaybı “Dolarla maaş almayanların ülkesinde, dolar 8 Türk lirasını aştı” ifadeleriyle eleştirildi.

Partinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “Nasıl başladı?/ Nasıl bitti?” kıyaslaması yapılarak doların 2002 yılında 1,65 seviyesinde olduğu şu anda ise 8 TL’nin üzerine çıktığı hatırlatıldı.

Euro ve strelin rekor yeniledi

Euro da haftaya güçlü başladı. 9.44 TL’nin üzerinde açılan euro, 9.4805 TL ile zirve yaptı. Çift hanelerden düşmeyen sterlin ise 10.4255 TL’den işlem görüyor.

Piyasada Merkez Bankası kararı haricinde yakından izlenen gelişmeler arasında ABD seçimleri, Brexit, koronavirüste küresel ve lokal artış trendi, AB ile tansiyonun yeniden artması endişesi, Azerbaycan-Ermenistan gerilimi ve S-400 hava savunma sistemleri konusunda devam eden süreç öne çıkıyor.

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.