Doğa için Sanat Derneği’nden fotoğraf yarışması

Doğa için Sanat Derneği, meydana gelen ekolojik yıkımlara dikkat çekmek amacıyla ‘Doğa Talanı’ konulu bir fotoğraf yarışması düzenliyor.

İFSAK’ın destekleriyle organize edilen yarışmada ilk üç dereceye girecek katılımcılara tercih ettikleri sanat dalında (resim, heykel, senaryo yazımı, drama ve oyunculuk, sanat tarihi vb.) iki kurdan oluşan altı ay süreli ücretsiz eğitim alma şansı verilecek.

Mansiyon alan katılımcılara ise tercih ettikleri sanat dalında üç ay süreli bir kur eğitim imkanı sağlanacak.

‘Doğa yok ediliyor’

Dernek tarafından yapılan çağrıda “Ormanların yok edilmesi, su kaynaklarının, denizlerin ve göllerin kirletilmesi, gübreleme adı altında toprağın kimyasallarla zehirlenmesi, madenciliğin yıkıcı zararları, HES’ler, JES’ler, otoyollar, limanlar, AVM’ler, konutlar derken giderek artan betonlaşma! Tüm bunlar doğayı ve doğadaki canlıları her geçen gün daha da tehdit ediyor” denildi.

Açıklamada “Rant uğruna doğa yağmalanıyor ve yok ediliyor. Bunları görüyor, duyuyor ve hissediyoruz. Doğanın önemini biliyoruz, ancak doğal yaşamın korunması için kamuoyunda farkındalık yaratmak adına yeterince duyarlılık ve mücadele içinde miyiz?” sorusu yöneltildi.

Son başvuru tarihinin 21 Temmuz olduğu yarışmada jüri 26 Temmuz günü toplanacak. Sonuçlar ise 31 Temmuz tarihinde duyurulacak.  Yarışmayla ilgili detaylı bilgiye bu adres üzerinden ulaşabilirsiniz.

Paylaş
Yazar:
Yeşil Gazete