Kategoriler: Türkiye

Diyanette toplu istifa

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın Faaliyetleri Merkezi Müdürlüğü Yürütme Kurulu ve Komisyon üyesi 28 kadın görevlerinden istifa etti.

Kadın Faaliyetleri Merkezi Müdürlüğü Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Vildan Karabulut, Kadın Faaliyetleri Merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Karabulut toplantıda Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın Faaliyetleri Merkezi Müdürü Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Sucu’nun 25 Aralıkta görevden alındığını hatırlatarak, merkezde çalışmaları bir ekip bilinci ile yaptıklarına inandıklarını, liderleriyle birlikte hiçbir çıkar beklemeden hatta zaman zaman maddi manevi katkılarda bulunan, gönüllü çalışan, kendisinin de aralarında bulunduğu yönetim kurulu üyesi 28 kişinin görevlerinin bittiğini düşündüklerini ve TDV Kadın Faaliyetleri Merkezi Müdürlüğüne istifalarını sunduklarını söyledi.

DİYANET VAKFI: İDDİALAR DOĞRU DEĞİL
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kadın faaliyetlerinde modern bir çizgi oluşturan ve son olarak ‘Butto modeli’ başörtüsüyle dikkatleri çeken Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Merkezi Faaliyetleri Müdürü Ayşe Sucu geçtiğimiz hafta görevinden alınmıştı.

Görevden alma kararı basında geniş yer almış, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Süleyman Necati Akçeşme basında çıkan haberler üzerine bir açıklama yaparak ‘görevden alma kararının, Diyanet İşleri Başkanlığı ile bir ilgisinin bulunmadığını, olayın görevi sona eren şahsın kişisel fikir ve düşünceleri veya yaşam tarzıyla hiçbir ilişkisinin olmadığını’ söylemişti.

Fakat bu açıklama da tepkileri dindirmemişti. Kadın Merkezi Faaliyetleri Başkan Yardımcısı Vildan Karabulut yönetim kurulunun toplu istifasının gündemde olduğunu ifade etti. Bugünkü toplu istifa, Karabulut “Umarız türban konusundaki görüşleri nedeniyle görevden alınmamıştır” dedi. Diyanet “Tek gerekçe yeniden yapılandırma” açıklaması üzerine geldi. (Radikal)

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi