Demokrasi Konferansı öncesinde LGBTİ+’lara çağrı: LGBTİ+ toplumunun taleplerini konuşalım

Demokrasi Konferansı Sekretaryası, Demokrasi Konferansı öncesinde LGBTİ+ toplumunun bireysel ve kurumsal temsilcileri ile bir araya gelmek istediklerini belirtti.

Demokrasi Konferansına Doğru LGBTİ+ Toplumu için Demokrasi” başlığıyla bir araya gelinmek istenen çevrimiçi atölyenin, 10 Haziran Perşembe günü saat 13.00’de yapılması planlanıyor.

Atölyenin amacı

Bu atölyeden elde edilen sonuçların da konferansta oluşturulacak ortak programda yer alması amaçlanıyor.

Haziran sonunda yapılması planlanan Demokrasi Konferansı’nda, demokrasi mücadelesi veren, hak talep eden mücadele dinamiklerinin seslerini ve güçlerini birleştirecekleri bir zemin yaratılması hedefleniyor.

‘Aramızda olmanız, demokrasi mücadelesine güç katacak’

Demokrasi Konferansı Sekretaryası tarafından yapılan çağrı metninde yer alan ifadelerin bir kısmı şöyle:

Atölyede, LGBTİ+ toplumunun taleplerini ve bu taleplerin demokrasiyle bağını konuşacağız. Cinsiyetçiliği, homofobi, transfobi ve şiddeti besleyen ve bundan beslenen tek adam rejimine, ancak hak arayanların seslerini ve güçlerini birleştirmesiyle son verilebilir! Bu nedenle LGBTİ+ toplumunun ortak talepleriyle birlikte demokratik adil ve barış içinde bir yaşam için, önerilerini somutlaştırması da önemli. Bu atölyeden süzülecek sonuçlar, Demokrasi Konferansında hak talep eden bütün toplum kesimlerinin oluşturacakları ortak programda yer alacak… Bu umut ve heyecan verici süreçte sizleri de aramızda görmek, demokrasi mücadelesine güç katacak.”

Bu etkinliğe katılmak isteyenlerin 7 Haziran Pazartesi gününe kadar
info@demokrasikonferansi.org’a atölyeye katılacaklarına dair bir mail göndermeleri gerekiyor.