Kategoriler: ManşetTürkiye

Cizre ve Silopi’de öğretmenler MEB sms’i sonrası ilçeyi terk etmeye başladı

Şırnak’ın Cizre ve Silopi İlçesi’nde görev yapan öğretmenlere Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) SMS ile mesaj atılarak, ‘hizmet içi eğitime’ alındıkları bildirilmesi üzerine öğretmenler ilçeleri terk etmeye başladı. Cizre’de otogardaki yoğunluk nedeniyle araç bulamayan öğretmenler yanlarındaki bavullarla 5 kilometre yürüyerek İpek Yolu’na çıkarak bulabildikleri araçlara bindi.

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde öğretmenlere Pazar günü öğle saatlerinde cep telefonlarına SMS ile “Tüm öğretmen ve idarecilerimiz bakanlığımız tarafından 14.12. 2015 tarihinden itibaren hizmet içi eğitim seminerine alınmıştır. Öğretmenlerimiz seminerlerini memleketlerinde alabilirler” yazılı mesaj gönderildi.

Cizre’de 104 okulda 43 bin 127 öğrenciye eğitim veren 1298 öğretmenden aileleri başka il ve ilçelerde yaşayan öğretmenler hemen ilçeyi terk etmeye başladı. Önce bankalar önünde para çekmek için uzun kuyruklar oluşturan öğretmenler, ardından yanlarına aldıkları bavullarla birlikte ayrılmaya başladı. Özel araçları bulunan öğretmenler araçlarıyla, olmayanlar ile minibüs ve yaya olarak otogara akın etti. Otogarda yoğunluk nedeniyle büyük hareketlilik yaşandı.

İlçeden ayrılmak için otobüs bulamayan öğretmenler yaya olarak 5 kilometre mesafede bulunan uluslararası İpek Yolu’na çıktı. Öğretmenler burada otostop yaparak bulabildikleri araçlara binerek ayrıldı.

 

(Radikal)

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi