Gündem

CHP’den HDP’ye yürüyüş desteği: Anayasal hakkın kısıtlanması

Özel sosyal medya hesabından, Edirne’ye ilişkin görüntüleri paylaşarak, “HDP heyetine polisin yürüyüşünün engellenmesi ve yapılan müdahale; anayasal bir hakkın kısıtlanmasıdır. Bu yaşananlar polis devleti algısını güçlendirmekte, demokrasiyi ve hukuk devleti ilkelerini zedelemektedir” dedi.

HDP’nin Silivri’den Edirne’ye doğru başlatmak istediği yürüyüş, polisin biber gazı ve tazyikli su sıkarak müdahale etmesi üzerine kesintiye uğramıştı. Aralarında parti ve il yöneticileri ile milletvekillerinin de bulunduğu ve gruptan en az 10 kişinin göz altına alındığı; gözaltına alınanlar arasında üç kişinin HDP ilçe ve il yöneticileri olduğu bildirildi. 

Silivri’de polisle yaşanan arbededen sonra kısa bir açıklama yapan Eş Genel Başkan Pervin Buldan şunları söyledi:

“Asla bizi kararlı yürüyüşümüzden geri adım attıramayacaktır. Biz bu kadar değiliz. Biz binleriz, milyonlarız. Türkiye’nin bir çok kentine giriş ve çıkışları yasaklayarak, Anayasaya aykırı bir şekilde meşru olmayan demokratik olmayan kararlar aldınız. HDP’yi asla halkla buluşturmamak için aldığınız tedbirler, halkımızla bir araya gelmemize engel olamayacaktır. Barış, demokrasiden, Demirtaş’tan, Yüksekdağ’dan bu kadar korkulmaz. Onlar milyonların iradesidir. Bu yürüyüş aynı zamanda Osman Kavala içindir. Bugün AKP hükümeti tarafından açlığa, yoksulluğa, sefalete maruz bırakılan milyonlar içindir. Bu yürüyüş devam edecektir. Bu ülkeye barış, özgürlükler, demokrasi gelene kadar bu yürüyüş devam edecektir.”

Grup daha sonra eski Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’ın bulunduğu Edirne Cezaevi’nin önüne doğru yola çıktı. 

 

 

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi