Koronavirüs SalgınıDünyaManşet

İspanya’da Covid-19 önlemleri karşıtı gösteride 47 kişi gözaltına alındı

0
Fotoğraf: AA

İspanya‘da aşırı sağcı gruplar ve Covid-19 salgınını reddeden gruplar yeni tip koronavirüs salgınında artan vakalar üzerine alınan geniş çaplı önlemleri protesto etmek için hafta sonunda sokağa çıktı.

Polis ve eylemciler arasında arbedelerin yaşandığı gösterilerde 47 kişi gözaltına alındı, 23’ten fazla kişi ise yaralandı.

İspanyol haber ajansı EFE’nin güvenlik kaynaklarına dayanarak verdiği haberlerde Madrid, Vitoria, Bilbao, Santander, Logrono ve Barselona kentlerinde protestolar düzenlendiği belirtildi.

Gösteriler çok fazla şehre sıçradı

Cumartesi gecesi başkent Madrid’de 32 kişinin gözaltına alındığı, 3’ü polis 13 kişinin de yaralandığı bilgisi paylaşıldı. Ayrıca Logrono’da 6, Santander’de 5, Bilbao’da 4 kişinin gözaltına alındığı, aralarında polislerin de olduğu 10’dan fazla kişinin yaralandığı kaydedildi.

Aşırı sağcılar ile Covid-19 salgınını reddeden grupların sosyal medya üzerinden yaptıkları çağrılarla hafta başında Barselona‘da başlayan gösteriler, kısa zamanda diğer büyük kentlere sıçramıştı.

Barselona, Burgos, Valensiya ve Santander‘de cuma günü gerçekleşen gösterilerde ise 29 kişi gözaltına alınmış, aralarında polislerinde olduğu çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Fotoğraf: AA

Olağanüstü hal 9 Mayıs’a kadar uzatılmıştı

İspanya‘da sol koalisyon hükümetinin 25 Ekim’de aldığı olağanüstü hal (OHAL) kararı Meclis oylamasıyla 9 Mayıs’a kadar uzatılmıştı. OHAL kapsamında ülkede gece sokağa çıkma yasağı getirilirken, 6 kişiden fazla toplanılmasına izin verilmiyor.

Ayrıca yerel yönetimlerin kararıyla mevcut durumda ülkenin yüzde 85’inde serbest dolaşıma kısıtlama getirilirken, bazı bölgelerde özellikle yiyecek-içecek ve eğlence sektörlerini kapsayan kısıtlayıcı kararlar uygulanıyor.

İspanya genelinde şu ana kadar 1 milyon 264 binin üzerinde koronavirüs vakası bildirildi. 36 bin 878 kişinin ise virüs nedeniyle hayatını kaybettiği kaydedildi.

You may also like

Comments

Comments are closed.