TürkiyeManşet

İzmir’de deprem sonrası Seferihisar’da deniz taştı, sokaklar sular altında kaldı

0

İzmir‘in Seferihisar ilçesinin 17 kilometre açığında gerçekleşen depremin ardından Seferihisar Sığacık‘ta deniz seviyesinde yükselme meydana geldi.

Deniz seviyesinin yükselmesinin ardından kentin birçok noktasını sel bastı. Tsunamiyi andıran görüntüler vatandaşlar tarafından kaydedildi. Görüntülerde deniz sularının şehre doğru ilerlediği görüntüleniyor.

Bir kişi yaşamını yitirdi

Sığacık Mahallesi Muhtarı Yaşar Keleş taşan suların içerisinde kalan yaşlı bir kadının hayatını kaybettiğini duyurdu. Hayatını kaybeden kişinin kimliği hakkında henüz bilgi yok.

Balıkçılardan haber alınamıyor

Seferihisar ilçesinde yaşanan denizdeki su seviyesinin yükselmesiyle birlikte evler su altında kaldı. Görüntüleri kaydeden vatandaşların çatılarda mahsur kaldığı bilgisi geliyor.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin yaptığı açıklamada “Denizde avlanan balıkçılar vardı. Açıktaydılar. Onlardan haber alamıyoruz” dedi.

 

AFAD: Bir kişi enkazdan kurtarıldı

Bornova‘da ve Bayraklı‘da birçok binanın yıkılmasına yol açan depremin şiddetini AFAD ve Kandilli Rasathanesi 6.6 ile 6.8 civarında olduğunu duyururken yabancı kaynaklar ise şiddetin 7 civarında olduğunu belirtiyor.

Depremin ardından bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi gönderildi. Konuyla ilgili açıklama yapan  Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)  şimdilik 10 binanın yıkıldığı tespit edilen Bayraklı ilçesinde yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları başlatıldığı ve enkazdan bir kadının sağ olarak çıkarıldığı bilgisini paylaştı.

İzmir’de yardım ekipleri trafikte yoğunluk yaratılmaması için halka çağrı yapıyor.

Soyer: 20 yıkılan bina ihbarı var

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise il bazında yaklaşık 20 yıkılan bina ihbarı olduğunu duyurdu.

Soyer yaptığı paylaşımda “Bayraklı bölgesinde enkaz çalışmalarının hızlanabilmesi özel araç kullanımının azalması gerekiyor. Bu bölgeyi ve bölgeye giden yolları kullanmamaya özen gösterelim. Araç trafiğinin azalması için Kültürpark’ı da trafiğe açıyoruz” ifadelerini kullandı

Erdoğan: Tüm imkanlarla harekete geçtik

Depremin ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İzmir’de meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Devletimizin tüm imkanlarıyla depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanındayız. İlgili tüm kurumlarımızla, bakanlarımızla bölgede gerekli çalışmalara başlamak için harekete geçtik” ifadelerini kullandı. 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.