ManşetDoğa MücadelesiEnerji

Manisa’da Çapaklı köyü sakinlerinin biyogaz tesisine karşı mücadelesi sürüyor

0

Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Çapaklı köyü sakinlerinin, biyogaz tesisine karşı mücadelesi sürüyor. Biyogaz elektrik ve gübre üretim tesisinin tarıma ve su kaynaklarına zarar vereceğini belirten köylülerin ‘acele kamulaştırma’ kararına karşı açtığı iptal davası görüldü.

Manisa 1’inci İdare Mahkemesi’nde görülen duruşma sonrasında mahkemenin verdiği karar taraflara daha sonra tebliğ edilecek.

Birgün EGE’nin aktardığına göre duruşma açıklama yapan Salihli Çevre Derneği Başkanı Avukat Seçil Ege Değerli , “Hem projenin kamu yararına olmadığını hem de sonrasında alınan ‘acele kamulaştırma’ kararının yanlış olduğunu mahkeme heyetine anlattık. Proje tarım alanları üzerine yapılacak ve bölgenin ekolojik bütünlüğüne zarar verilecek” dedi.

‘Tarım topraklarının yok edilmesine karşıyız’

Memleket topraklarının santrallere, ocaklara feda edilmesini kabul etmediklerini vurgulayan Değerli, “Hem insan sağlığının hem canlı varlığının ekolojik bütünlük içinde var olabilmesi için tarım arazilerinin korunmasının önemine dikkat çektik. Ümidimiz o dur ki haklı davamız olumlu şekilde sonuçlanacak. Tarım topraklarının yok edilmesine karşıyız” ifadelerini kullandı.

Dava avukatlarından Berna Babaoğlu da “Tesisin zararlarını ve hazırlıksız olduğunu, depremsellik olarak yeterince önlemlerin alınmadığını mahkeme heyetine anlattık. Ve idarenin işleminin iptalini istediğimizi heyete sunduk. Karar taraflara tebliğ edilecek, olumlu olmasını bekliyoruz. İdarenin hukuka ve usule aykırı yapmış olduğu ÇED olumlu kararları, yani usulen yerine getirilerek, denetlenmeden vermiş olduğu kararın iptal edileceğini umuyoruz” ifadelerini kullandı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.