ManşetTürkiye

Charlie Hebdo’ya ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ soruşturması

0

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fransa’da yayın yapan Charlie Hebdo dergisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın karikatürüne yer verdiği sayıyla ilgili soruşturma başlattıklarını açıkladı.

Erdoğan‘ı iç çamaşırlarıyla bir koltukta oturduğu sırada elindeki tepside iki şarap kadehi bulunan tesettürlü bir kadının eteğini havaya kaldırırken resmedilen karikatürde “Erdoğan özel yaşamında çok matraktır” ifadeleri yer alıyordu.

Karikatür yayınlanmasının ardından hükümet kanadından büyük bir tepkiyle karşılaşmıştı.  Başsavcılıktan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Charlie Hebdo isimli Fransız dergisinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik yapılan yayın dolayısıyla, Charlie Hebdo isimli derginin yetkilileri hakkında TCK 12, 13 ve 299’uncu maddeleri gereğince Cumhurbaşkanına hakaret suçundan re’sen soruşturma başlatılmıştır.

‘Müslümanlara ve Türkiye’ye hakaret’

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ise konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada gereken hukuki ve diplomatik adımların atılacağını söyledi.

Açıklamada “Başını Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Geert Wilders adlı Hollandalı siyasetçinin çektiği bir güruh, ifade özgürlüğü, demokrasi, çoğulculuk gibi değerlerin arkasına saklanarak İslam’a, Müslümanlara, Türkiye’ye, Türk Milletine ve tüm değerlerimize mütemadiyen hakaret etmekte ve iftira atmakta, bu şekilde tüm İslam dünyasını akıl almaz bir şekilde provoke etmektedir” denildi.

Açıklamanın devamında “Charlie Hebdo’nun yayınladığı, Avrupa’nın her gün biraz daha battığı ‘Türk ve İslam düşmanlığı” adlı kirli bataklıktan başka hiç bir şeyi temsil edemeyecek olan rezil karikatürü ve yapılan tüm kışkırtıcı hareketleri şiddetle kınıyoruz” tepkisi gösterildi.

Bu konuda gerekli hukuki ve diplomatik adımların atılacağının belirtildiği açıklamada “Bu seviyesiz, kötü niyetli ve hakaretamiz adımlar karşısında mücadelemiz, aklıselim ancak kararlı bir şekilde sonuna kadar devam edecektir” ifadeleri yer aldı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.