ManşetYaşam

Nehirden çıkarılan çöplerle dubleks bir evi döşedi

0
Fotoğraf: Bigumigu

Kolombiya’nın ilk ticari bankası olma özelliği taşıyan Banco de Bogotá, ülkenin başkentinde bulunan Bogotá Nehri‘ndeki giderek artan kirliliğe dikkat çekmek için bir kampanya hazırladı.

Yaklaşık 375 kilometre uzunluğa sahip nehir, dokuz milyondan fazla nüfusu olan başkent Bogotá da dahil olmak üzere 47 yerel yönetim bölgesinden geçiyor. Dolayısıyla atılan ürünlerin çeşitliliği ve kirliliğin boyutu akıl almaz noktalara erişiyor. Nehirde her ay 270 ton ağırlığında atık toplanıyor.

McCann Worldgroup Colombia imzası taşıyan The River Apartments kampanyası kapsamında nehirde biriken bu atıklar toplandı ve bir evi baştan aşağı dekore etmek için kullanıldı.

Çöp evi çevrimiçi gezmek mümkün

Bigumigu’nun aktardığına göre kampanyanın salgın öncesinde halka açık bir alanda gösterilmesi planlanıyordu. Ancak şu anda salgının ardından evin çevrimiçi olarak da ziyaret edilebilmesine karar verildi.

Nehirden çıkan çöplerle dekore edilmiş dubleks dairenin içerisi internet sitesi üzerinden gezilebiliyor.

İnsan hayatının en önemli kaynakları arasında olan suyun bu denli kirletilmesi hem ekonomik hem de ekolojik sorunlara sebep oluyor.

Banco de Bogotá, ülkedeki tarımsal üretimin yüzde 28’ine katkı sunan ve enerjinin yüzde 8’ini üreten bu nehrin ekonomik açıdan ne kadar değerli olduğunu gösterirken çöplerin ve atıkların ne derece büyük bir sorun olduğunu vurguluyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.