YerelDoğaManşet

Mersin Anamur’da orman yangını: 50 hane boşaltıldı

0

Antalya’nın Gazipaşa ilçesi sınırı yakınlarındaki Anamur ilçesinin kırsal Uçarı Mahallesi’ndeki ormanlık alanda saat 11.30 sıralarında bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Yerleşim yerlerini ve seraları tehdit ettiği belirtilen yangının ardından bölgeye iki helikopterle birlikte Anamur, Bozyazı ve Gülnar ilçelerinden Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ile Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri sevk edildi.

İlçede 50 hane tedbiren boşaltılırken Mersin-Antalya karayolu kapatıldı.

Vali Ali İhsan Su, yangına hızlı şekilde müdahale edildiğini söyledi.

Yangının, ilk belirlemelere göre elektrik tellerinden kaynaklandığının değerlendirildiğini belirten Su, yangının yerleşim yerlerine yönelik riskinin müdahale sonucu azaldığını söyledi:

Yangın, kırsal alana doğru yöneldi. Orada da çalışmalarımız devam ediyor. Üç helikopterle havadan, çok sayıda arazözle karadan müdahale sürüyor. İki helikopter de takviye için bölgeye yönlendirildi. Ekiplerimiz, yangını kontrol altına almak için çalışmalarını devam ettiriyor.

İskenderun ve Adana’da da yangın

Öte yandan Tarım ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli, Mersin ve Hatay‘da ayrı ayrı ikişer yangın çıktığını aktardı ve “Mersin Anamur’da beş helikopter, 76 arazöz, dört ilk müdahale aracı, beş dozer, 304 söndürme personeli var. Şu anda kontrol altında olan yangınlar Mersin Anamur iki yangını, İzmir Karşıyaka, Ordu Akkuş, Sivas Koyulhisar, Hatay İskenderun ikinci yangını. Mersin Anamur, Adana Kozan ve Hatay İskenderun’da yangınlar devam ediyor” dedi.

Pakdemirli, söz konusu orman yangınına ilişkin valiliğin soruşturma başlattığı bilgisini paylaştı.

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.