SağlıkKoronavirüs SalgınıManşet

Koca: İstanbul’da vaka sayısı Türkiye’nin yüzde 40’ına, Ankara’nın beş katına ulaştı

0

Türkiye’de görülen koronavirüs vaka sayılarına ilişkin 22 Ekim tarihli Sağlık Bakanlığı verileri açıklandı. Buna göre 24 saat içerisinde 2 bin 102 yeni hasta tespit edilirken 71 kişi ise hayatını kaybetti.

Bakanlık açıklamasına göre, toplam Covid-19 hasta sayısı 355 bin 528, ölen kişi sayısı 9 bin 584 oldu.

1.599 ağır hasta bulunurken, hastalarda zatürre oranı yüzde 5,6. Toplam iyileşen hasta sayısı ise 310 bin 27.

Türkiye genelinde yatak doluluk oranının yüzde 48,1 olurken yoğun bakım doluluk oranı yüzde 65,2 olarak açıklandı.  Ventilatör doluluk oranı ise yüzde 32,1 olarak aktarıldı.

Koca: İstanbul Ankara’nın beş katına ulaştı

Twitter hesabından iki ayrı mesaj paylaşan Bakan Koca, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, bakan yardımcıları, il sağlık müdürü, saha koordinatörleri ve başhekimlerle birlikte, salgının İstanbul’daki seyrini masaya yatırdıklarını söyledi.

Devam eden vaka artışlarına karşı alınacak tedbirleri kararlaştırdıklarını ifade eden Koca, “İstanbul’da vaka sayısı Türkiye genelinin yüzde 40’ına, Ankara’nın 5 katına ulaştı. Temaslı taramasını, test sayısını artırdık” dedi.

Fahrettin Koca, “Salgınla mücadelede, şu an sizlerin uyacağı tedbirlerden daha güçlü bir silahımız yok. Maskenin önemi arttı. Ve en çetin sınavı kalabalığa karşı vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu davet edilmedi

Öte yandan İstanbul’un durumunun konuşulduğu bu toplantıya İmamoğlu davet edilmedi.

Hatta, T24’ten Gözde Yel’in ulaştığı İBB kaynakları Ekrem İmamoğlu’nun toplantıdan haberinin dahi olmadığını ve Bakan Koca’nın sosyal medya paylaşımından öğrendiğini söyledi.

More in Sağlık

You may also like

Comments

Comments are closed.