TürkiyeManşet

HDP’nin Diyarbakır il ve Yenişehir ilçe binalarına polis baskını

0

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Binası ve Yenişehir İlçe Binasına polis tarafından baskın düzenlendi. İl Binasının önünü bariyerlerle kapatılarak bölgeye çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi. Ana caddelere TOMA ve zırhlı araçlar konuşlandırıldı.

Binalara HDP milletvekilleri ve avukatlar dışında kimse alınmadı. Her iki binada arama yapan polis, parti binalarında bulunan flamaları inceledi. Binalarda detaylı aramalarını sürdürüyor. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla yapıldığı belirtilen baskının şikayet üzerine gerçekleştirildiği belirtiliyor.

Gerekçe: Şikayet var

HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zeyat Ceylan, baskınların hukuki değil AKP-MHP iktidarının siyasi bir yaklaşımı olduğunu söyledi. Baskının gerekçesini sorduklarında polisin kendilerine “Şikayet var” dediğini anlatan Ceylan, “HDP’ye, partimize yönelik bu tür uygulamalar hukuki değil, siyasidir.  Hukuki hiçbir dayanağı yok. Şikayet var diyorlar, içeriğini söylemiyorlar. Aramalar sürüyor. Bizde bekliyoruz” dedi. 

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ise, operasyonla ilgili tweetinde “24 saat kapılarında nöbet tuttukları il binasında arama yapmalarının bir tek mantıklı nedeni yok. Bu, kriminalize etmeye çalışmaktan başka bir şey değil. HDP size boyun eğmedi, eğmez!” ifadelerini kullandı.

Aramaların sürdüğü Yenişehir İlçe Eş Başkanları Kasım Kaya ve Remziye Sızıcı hakkında gözaltı kararı olduğu belirtilirken, binalardaki aramaların Sur ilçesinde “ele geçirilen” iki pankartın HDP il binasında hazırlandığı iddiasıyla yapıldığı ifade ediliyor. HDP Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy da HDP Gençlik Meclisi üyesi iki kişinin gözaltına alındığını bildirdi. 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.