Koronavirüs SalgınıManşetTürkiye

Reuters: Türkiye’de vaka sayısı hasta sayısının beş katı

0

Türkiye‘den Reuters‘a konuşan yetkililerin aktardığına göre Türkiye’de koronavirüsle enfekte olmuş vaka sayıları hasta sayısının beş katına ulaştı; yükseliş devam ederse yeni kısıtlamalar yolda.

Tedbirlerin ekonomiyi tamamen durduracak nitelikte olmayacağının altını çizen yetkililerin aktardığına göre, kısıtlamalar belli saatlerde restoran ve işletmelerin kapatılması, 18 yaşından küçük ve 65’ten büyük olanların belli saat aralığında sokağa çıkabilmeleri ya da hafta sonu sokağa çıkma yasakları gibi kısmi olacak.

Okulların açılmasıyla birlikte vatandaşların yeterince tedbir alınmayan yerlerde bulunduğunu belirten yetkililer kış döneminin zor geçeceğini ve  İstanbul gibi şehirlerdeki yükselişin risk yarattığını kaydetti.

Ölümler 9 bin 500’e yaklaştı

Türkiye’de nisan ayında ilk zirvesini yapan koronavirüs salgınında vaka ve hayatını kaybeden hasta sayısı, önlemlerin azaltılmasıyla birlikte ağustos ayından itibaren yeniden yükselişe geçmişti. Sağlık Bakanlığı‘nın son verilerine göre önceki gün 2 bin eşiğini aşan yeni vaka sayısı dün bin 894 olarak gerçekleşti. Günlük ölüm vakası ise 74 ile mayıs ayı başından bu yana en yüksek seviyelerde seyretmeyi sürdürdü.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de şu ana dek 350 bin koronavirüs vakası tespit edildi. Salgında yaşamını yitirenlerin sayısı ise 9 bin 500’e yaklaştı.

You may also like

Comments

Comments are closed.