Türkiyeİfade ÖzgürlüğüManşet

Kavala’nın tutsaklığının üçüncü yılı: Aradığınız suç bulunamadı

0

İş insanı ve insan hakları savunucusu Osman Kavala‘nın tutukluluğunun üçüncü yıl dönümünde Kavala’ya Özgürlük platformu sosyal medya hesaplarından bir video yayınladı.

İngilizce ve Türkçe iki farklı dilde paylaşılan videoda aralarında savcı cübbesi ile takım elbise giyen kişilerin Türk ceza kanununu incelediği ancak içerisinden tek bir cümle bile alamadığı gösteriliyor. Videonun sonunda ise “Aradığınız suç bulunamadı” yazısı beliriyor.

Neler yaşandı?

18 Ekim 2017’de gözaltına alınan Osman Kavala 1 Kasım 2017’de “Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs, hükümeti ortadan kaldırma” iddiasıyla tutuklandı.

İddianamesi tutukluluğunun 16’ıncı ayında hazırlanan Kavala, ilk olarak 15 kişinin daha dahil olduğu Gezi Davası’nda yargılandı. 18 şubat tarihinde mahkeme Kavala’nın beraatine ve tahliyesine karar verdi. Aynı gün içerisinde 15 Temmuz soruşturması kapsamında tekrar tutuklandı.

9 Mart tarihinde ise hakkında bu kez TCK 328’inci maddede yer alan “Siyasal ve askeri casusluk” gerekçe gösterilerek yeniden tutukluluk kararı verildi.

Son olarak 9 Ekim 2020 tarihinde Kavala hakkında yeni bir iddianame hazırlandı. Kavala hakkında hazırlanan yeni iddianamede Kavala hakkında ‘anayasayı ortadan kaldırmak’ gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis ve ‘casusluk’ suçlamasıyla 20 yıla kadar hapis cezası istendi.

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.