ManşetKentYerel

Diyarbakır’ı ortadan ikiye bölecek duvarın yapımına yeniden başlandı

0
Fotoğraf: MA

Devlet Demiryolları’nın yaşanan trafik kazalarını gerekçe göstererek yapımına başladığı ancak gelen tepkiler üzerine durdurduğu duvarın yapımına yeniden başlandı.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre 16 Ekim Cuma günü sabah saatlerinde çalışmaya başlayan ekipler daha önceden tamamlanan beton duvar üzerine Kayapınar ilçesi sınırlarından geçen demiryolu boyunca çift taraflı 100 metrelik panel çit yaptı.

Yapılmak istenen duvar için yeraltında 20, yüzeyde 50 santimetre yüksekliğinde beton, 180 santimetre tel kafes panel ve 50 santimetre jilet tel çit kurulması planlanıyor.

Sivil toplum örgütleri tepki göstermişti

Kenti boydan boya ikiye bölecek duvar projesi, Devlet Demiryolları Malatya 5’inci Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlandı.

Kenti, Kuzeybatı ve Güneydoğu istikametinde bir yay biçimde 10 kilometre uzunluğunda, bölmesi planlanan çitin yapımına tepki gösteren kentteki 21 meslek örgütü ortak açıklama yayınlamış, duvar ile kentin batıdan doğuya ikiye bölündüğünü belirterek projeden vazgeçilmesini istemişti.

Proje ile olası can ve mal kayıplarının önüne geçileceği ileri sürülse de kentteki sivil toplum kuruluşları yaptıkları açıklamada, Diyarbakır’daki sosyo-ekonomik ve kültürel hayatın darbe alacağı vurgusu yapmıştı.

Tepkiler üzerine geri adım atan kurum ise Eylül ayı başlarında duvar projesini durdurmuştu.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.