ManşetKültür-Sanat

Seyfi Dursunoğlu’nun vasiyeti belli oldu

0

Huysuz Virjin isimli drag queen karakteriyle tanınan ve geçtiğimiz Temmuz ayında yaşamını yitiren Seyfi Dursunoğlu’nun mirası ilk kez resmi olarak açıklandı.

Hürriyet’ten Sinem Vural’ın haberine göre, İstanbul Anadolu 21. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde yapılan ilk celse oturumunda Dursunoğlu’nun mal varlığını bıraktığı kurum ve kişiler belli oldu.

Evi ve parası Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı’na

Dursunoğlu, röportajlarında birçok kez belirttiği gibi Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı’na oturduğu Üsküdar’daki evini ve banka hesabında yer alan tüm maddi birikimini bıraktı.

Ünlü sanatçı, yeğeni Güliz Buyrukbilen’e ise evinde yer alan şahsi eşyalarını miras bırakırken yardımcısı Ümit Yazıcı’ya kullandığı Land Rover marka cipini vasiyet etti.

Seyfi Dursunoğlu, karakteri Huysuz Virjin’le özdeşleşen tüm sahne kıyafetleri ve aksesuarları ise muhafaza edilip sergilenmesi için Türker İnanoğlu Vakfı’na emanet etti.

24 Aralık’ta ikinci celse düzenlenecek

Usta sanatçının cenaze işleri ve Üsküdar Küplüce Aile Mezarlığı’ndaki mezarının yapımı da Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı tarafından üstlenmesi istendi. Aynı şekilde vasiyetnamenin uygulanması işlemlerinin de derneğin avukatlarının yapması belirtildi.

Dursunoğlu’nun 2 mirasçısı vasiyet okunurken yer almadığı için 24 Aralık’ta ikinci bir celse daha düzenlenecek. Vasiyet okunduktan sonra vasiler itirazda bulunmazlarsa mal varlığının dağıtımı gerçekleşecek.

Seyfi Dursunoğlu kimdir?

1 Ekim 1932’de Trabzon’da doğdu. Aslen Bayburtlu olan ailesi 1938’de İstanbul’a göç etti. Atikali’de başladığı ilkokulu Beylerbeyi’nde bitirdi. Daha sonra Heybeliada Askeri Deniz Lisesi’nde yatılı okudu ama bir süre sonra buradan ayrılarak Boğaziçi Lisesi’nden mezun oldu.

İngiliz Filoloji’sinde başladığı üniversite öğrenimini maddi sıkıntılar nedeniyle yarım bıraktı. 18 yıl memur olarak çalıştıktan sonra işinden ayrıldı ve 1970’te Huysuz Virjin olarak sahneye çıkmaya başladı.

Her yıl İzmir Fuarı’nda sahneyi Türkiye’nin tanınmış solistleriyle paylaştı. İzmir Fuarı’na gelen binlerce insan sayesinde, televizyona çıkmadı ama tüm Türkiye’de kendinden bahsettirdi.

“Huysuz Virjin” karakteriyle en büyük sıçramayı TRT’de Öztürk Serengil’in yarışma programına katılarak yaptı. 1970’lerde Huysuz Virjin 1. adında bir kanto plağı yaptı.

2007 yılında Radyo Televizyon Üst Kurumu (RTÜK) tarafından programının yayınlandığı televizyon kanallarına dolaylı olarak baskı yapıldığı ve sansür uygulandığını gerekçe göstererek Huysuz Virjin’i artık canlandırmayacağını açıkladı. Ancak 2012’de Show TV’de yayınlanan Huysuz’la Dans Eder misin? programını sundu. Aynı yıl Star TV’de yayınlanmaya başlayan, Benzemez Kimse Sana adlı yarışmada jüri üyeliği yaptı. Programın final bölümüne son kez “Huysuz Virjin” olarak çıkmıştır ve “Bu benim son kantom” diyerek yaşından dolayı bir daha kanto yapamayacağını duyurdu.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.