TürkiyeManşet

Musa Orhan’ın yargılanmasına başlandı

0

Uzman çavuş Musa Orhan‘ın, “nitelikli cinsel saldırı” suçundan 12 yıldan az olmamak üzere hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması Siirt 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Davayı Cumhuriyet Halk Partisi‘nden (CHP) ve Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) vekiller ile baro ve derneklerden isimler de izlemek istedi, ancak salgın nedeniyle yalnızca Er ailesi avukatlarından beş kişi ile müdafilik talebini vermek için gelen milletvekilleriyle beraber toplam 20 kişinin duruşma salonuna girmesine izin verildi.

Savunma yapmadı

Sanık Orhan’ın Ankara‘dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldığı duruşmada, İpek Er‘in annesi Hakime Kılınç, babası Fuat Er, ağabeyi Kemal Er müşteki sıfatıyla katılırken, taraflarına avukatları da hazır bulundu.

Sanık Musa Orhan duruşmada önceki beyanlarını yineleyerek ve susma hakkını kullanmak istediğini söyleyerek savunma yapmadı. Duruşma avukatların savunmalarıyla devam etti.

Ne olmuştu?

Batman‘ın Beşiri ilçesinde, 18 Ağustos’ta hayatını kaybeden İpek Er, geride bıraktığı mektupta Musa Orhan’ın kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu yazmıştı. 

Kamuoyunun tepkisinin ardından 18 yaşındaki Er’i bir evde alıkoyarak 20 gün cinsel saldırıda bulunduğu ve ölümüne neden olduğu gerekçesiyle “nitelikli cinsel saldırı” suçlaması ile hakkında dava açılan Musa Orhan tutuklanmasının ardından tahliye edilmişti.

Tahliyeye gelen tepkilerin ardından İçişleri Bakanlığı, Musa Orhan hakkında açıklama yapmış ve Orhan’ın, Jandarma Genel Komutanlığı‘ndan ihraç edildiğini duyurmuştu.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.