TürkiyeManşet

Barış Atay’a yönelik saldırıya ilişkin iddianame hazırlandı

0

Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay‘a yönelik saldırıyla ilgili tutuklanan üç kişi hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı.

Bir şüpheli hakkında ‘kamu görevlisine karşı yaralama’ ve ‘kamu görevlisine karşı hakaret’ suçlarından 3 yıl 10 ay, diğer iki şüpheli hakkında da ‘kamu görevlisine karşı yaralama’ suçundan 1 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi.

İddianamede şüphelilerin ve kimliği belirlenemeyen bir kişinin daha Barış Atay‘a saldırıp yaklaşık bir dakika boyunca vücudunun çeşitli bölgelerine vurdukları kaydedildi. Atay, kamera görüntüleriyle desteklediği ifadesinde daha sonra şüphelilerin kaçtığını belirtti.

Neler yaşandı?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu‘nun Batman’da 18 yaşındaki İpek Er’e cinsel saldırıda bulunarak intihara sürükleyen uzman çavuş Musa Orhan‘ın serbest bırakılmasına yönelik açıklamasından dolayı Atay, bir paylaşım yaparak “Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın. Hayatın boyunca her fırsatta yüzüne vurulması, asla unutmaman için uğraşacağız” demişti.

Bunun üzerine Atay’ın bahsi geçen paylaşımını alıntılayan Soylu,  “Benden ‘tecavüzcü kollayıcı’ olmaz da Senden tam tecavüzcü olur…” mesajını paylaşarak Atay’ı hedef gösterdi.

Soylu’nun paylaşımının hemen Barış Atay,  30 Ağustos gece saat 01.30 sularında Kadıköy’de gittiği bir mekandan çıkarken beş kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Atay, Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde travma ve kaburgalarında kırık şüphesiyle tedaviye gördü.

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.