ManşetDoğaVideo

Utah’ta anne pumayla karşılaşan yürüyüşçü: Hadi dostum, bugün ölmek istemiyorum

0

Amerika Birleşik Devletleri’nin Utah eyaletinde yürüyüş yapan Kyle Burgess, Slate Kanyonu’nda bir anne pumayla karşılaştı ve hayatının belki de en zor geçen altı dakikasını videoya aldı.

Videoda Burgess’in puma tarafından takip edilirken geri geri adımlarla ondan uzaklaşmaya çalıştığı görüntüleniyor. Bu sırada yürüyüşçünün puma ile konuşmasına da şahit oluyoruz.

Zaman zaman küfürler eden zaman zaman da pumayı geri dönmesi için ikna etmeye çalışan Burgess, “Git buradan! Ben büyük ve korkutucuyum” diyor.

Ancak puma, yavrularından uzaklaştırmaya çalıştığı yürüyüşçüye doğru birkaç ani atlama hareketinde bulunuyor. Bu sırada yürüyüşçünün “Tamam, bu benim öldüğüm zaman olacak. Hadi dostum, bugün ölmek istemiyorum” dediğini duyuyoruz.

Yürüyüşçünün umutsuzluğa kapıldığı ve “ne yapmamı istiyorsun?” diye sorduğu altıncı dakikanın sonunda ise puma ani bir hareketle geri dönerek yoluna devam ediyor.

Puma ile karşılaşınca ne yapmak gerekir?

Utah Vahşi Yaşam Kaynakları Bölümü videoyu “Utah puma ülkesidir!” uyarısıyla birlikte paylaştı. Paylaşımda ayrıca bir pumayla karşılaşıldığında neler yapılması gerektiği de anlatıldı.

  1. Dur. Asla pumadan kaçmayın ve pumaya yaklaşmayın.
  2. Hayvanla göz temasını koruyun.
  3. Dik durun.
  4. Çömelmeyin veya eğilmeyin.
  5. Kollarınızı veya ceketinizi başınızın üzerinde kaldırıp sallayarak kendinizi daha büyük göstermeyi sağlayın.
  6. Yüksek sesle sertçe konuşun, yavaşça uzaklaşın ve alanı terk Utedin.
  7. Çocuklarınızı ve evcil hayvanlarınızı kucağınıza alın veya onlara çok yakın durun.
  8. Saldırıya uğrarsanız karşılık verin! Başınızı ve boynunuzu koruyun.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.