ManşetKentTürkiye

15 yaş altına elektrikli scooter yasaklanıyor

0

AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, elektrikli bisiklet ve elektrikli scooter düzenlemesinin yolda olduğunu duyurdu. Muş, Meclis Başkanlığı’na 39 maddelik Çevre Ajansı’nın kurulmasını öngören yasa teklifini de bugün sunduklarını belirtti. , 

TBMM’de düzenlediği basın toplantısıyla gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunanH AKP Grup Başkanvekili, DP’li belediyelere kayyım atanması için ‘zorunluluk’ ifadesini kullandı;  erken seçimin ise gündemlerinde olmadığını söyledi. 

Çevre Ajansı kuruluyor 

Muş’un açıklamalarından satır başları şöyle:

Sıfır Atık: Bugün Meclis Başkanlığı’na 39 maddelik Çevre Ajansı‘nın kurulmasını öngören yasa teklifimizi sunduk. Teklifle bazı ürünlerde geri dönüşüm planlıyoruz, sıfır atık sistemi kurmayanlara para cezası gelecek. Umuma açık yerlerde çevreyi kirletenlere para cezası getiriyoruz. Bununla, hammadde ihtiyacı azalacak. Emisyonlar azalacak. Yerel üretimlerin atık bertaraflarında azalma olacak. İlk yıl burada beklediğimiz istihdam 7 bin 500.  20 yıl için ekonomiye 6 milyar Euro civarında bir katkı sağlamasını bekliyoruz. Atık plastik ithalatının da yüzde 40 oranında azalmasını beklemekteyiz. 2022’nin ocak ayında sistem çalışmaya başlayacak. Kanun geçtikten sonra 1 yıl sistemin kurulumu için çalışılacak. 1 yıl sonra 2021’in başında da bütün bu kutulardır geri dönüşüm kapsamında ekonomiye kazandırılacak. Çevre kanunda belli başlı düzenlemeler yapıyoruz depozito sistemine dahil olamayan satış noktalarına her metrekare için 100 lira ceza geliyor. 

Bisiklet yolu için düzenleme: Bisiklet yolu, elektrikli scooter ve bisiklet şeritlerine yasal düzenleme yapılması ile elektrikli bisiklet ve elektrikli scooter kullanabilme yaşının 15 olarak belirlenmesini de içeren kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sunduk.

Muş, HDP’li belediyelere atanan kayyım için “bir zorunluluk” ifadesi kullanırken, CHP’nin gündeme getirdiği erken seçim çağrısı için “Bizim gündemimizde erken seçim olmadığını defaatle söyledik” ifadesini kullandı. 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.