ManşetKültür-Sanat

Depo-İstanbul’dan ‘Hareketli Toz’ söyleşisi

0

Küratör ve sanatçı Amirali Ghasemi’nin Dustopedia projesi ve Hareketli Toz programı hakkında yapacağı sunumun ardından, Kum Fırtınası – And Then There Was Dust sergisi küratörü Sarah Maske ve Amirali Ghasemi, DEPO-İstanbul‘un düzenlediği bir söyleşi gerçekleştirecek.

Konuşma, 13 Ekim Salı günü, saat 18.00’de.  

Ghasemi’nin Dustopedia için Hareketli Toz başlığı altında seçtiği filmlerden oluşan programı, konuşma öncesinde New Media Society websitesinde izlenebilecek. 

Bilimsel ve ekolojik perspektiften felsefeye kadar toz

Dustopedia tozu çevreleyen bilimsel ve ekolojik perspektiflerden soyut felsefi meselelere kadar çeşitli alanlara dair arşivsel / güncel metin, imaj ve film girdilerine ve değişikliklere açık olan bir ansiklopedi. Proje, toz kavramıyla ilintili temel soruları araştırmaya çalışıyor:

Toz hakkında neler biliyoruz? Havada kayan/ asılı duran madde midir yoksa bu fenomenin başka katmanları/okumaları var mıdır? Sürekli toz almaya mı, rahat içinde yalnızca oyalanmaya mı lanetliyiz? Bunu değişimi başlatabilecek bir koşul/alan olarak kabul edersek ne olur? Merkez ve çevre arasındaki ilişki toz yoğunluğuna ve/veya tutarsızlığına göre nasıl yeniden çizilebilir? Daha önce varolmuş nesnenin kalıntıları olarak ölüme, çürümeye ve çözülmeye nasıl atıfta bulunur? Sürekli değişen kompozisyonu, baskı ve mecburiyeti nasıl gündeme getirir?

Daha geniş bir proje olan Dustopia’nın bir bölümü olarak Hareketli Toz, Park Video Kütüphanesi’nden sanatçıların ve film yapımcılarının hareketli görüntülerinde tozun temsili çevresinde dönen bir dizi videoyu bir araya getiriyor. Hareketli Toz, Anahita Hekmat, Arash Khosronejad, Arash Fesharaki, Saman Khosravi, Nazgol Emami, Ali Momeni, Minou Iranpour, Amirali Mohebbinejad, Aria Farajnejad, Jaleh Nessari, Tessa Knapp’ın çalışmalarını içeriyor.

Çevrimiçi gerçekleşecek konuşma ve programın dili İngilizce. 

Kayıt olmak için şu linki tıklayabilirsiniz. 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.