YerelDoğa MücadelesiManşet

Muğla’da 32 saha JES için ihaleye çıkarılıyor

0

Muğla‘da 32 saha jeotermal enerji santralleri (JES) için ilana çıktı. 30 yıl boyunca JES faaliyetlerinin yürütülmesi için izin verilen yerler arasında doğa ve turizm harikası Bodrum Mazı, tarihi Bafa, Türkbükü, Dalyan, Datça ve Marmaris’ten bölgeler bulunuyor.

Cumhuriyet’ten Mutafa Çakır’ın haberine göre, Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanda 32 adet jeotermal sahanın (28 arama, dört işletme) ihale edileceği bildirildi. İhale ile üç yıl süreli arama ruhsatı ve 30 yıl süreli işletme ruhsatı verilecek.

İhaleler 26 Ekim’de sabah 09.30’dan itibaren 10’ar dakika arayla yapılacak.

En büyük proje sahası 4992,56 hektar

Projelerin bedelleri ise 51 bin liradan 656 bin liraya kadar çeşitlilik gösteriyor. Sahaların en büyüğü ise 4992,56 hektar. Arama ruhsatlı sahalar arasında şu bölgeler yer alıyor:

Bodrum Mazı, Marmaris Turunç, Bozburun, İçmeler, Milas Ören,Milas Gölyaka-Şenköy-Bafa, Bodrum, Dalyan, Türkbükü, Datça,Bodrum Gökbel, Yalıkavak, Dalaman, Seydikemer, Milas Bozalan-Kayaönü, Menteşe, Ula, Bodrum Çamlık, Yatağan ve Marmaris Alayar

İşletme ruhsatlı sahalar da şöyle sıralanıyor: Milas Karahayıt, Bodrum Dereköy, Köyceğiz, Datça.

‘Yerel yönetimlerin haberi yok’

Seydikemer’den Bodrum’a kadar her yerin ihaleye açıldığını söyleyen CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, yerel yönetimlerin de sivil toplum örgütlerinin de ihalelerden haberinin olmadığına dikkati çekerek şu soruyu yöneltti:

İstanbul’a ihanet ettik demişlerdi, şimdi sıra Muğla’ya mı geldi?

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.