EnerjiManşetTürkiye

Madencilik faaliyetleri Varlık Fonu’na bağlanıyor

0

Türkiye Varlık Fonu (TVF) ortaklığında kurulacak Maden Holding ile tüm madencilik faaliyetleri tek çatı altında toplanacak.

Geçen hafta Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı Yeni Ekonomi Programı’nda (YEP), TVF’nin petrokimya, madencilik ve yerli kaynağa dönük enerji üretme alanlarında sabit sermaye yatırımlarında yer alacağı belirtilmişti.

Sabah’tan Hazal Ateş’in haberine göre, madencilik faaliyetleriyle ilgili tüm şirketler Maden Holding’de toplanacak. Holding’in faaliyetleri arasında ise altın, kömür, çinko, demir, bakır, alüminyum, linyit gibi madenlerin çıkarılması ve işlenmesi yer alacak.

Termik santral yatırımı da planlanıyor

Fon’un fosil yakıtlara dayalı santraller konusunda da yatırım yapmayı planladığı belirtiliyor. İlk etapta el attığı projelerden birisi ise kömürle çalışan Afşin-Elbistan C segmentinin aktifleştirilmesi olacak.

Kahramanmaraş’ta şu anda biri 33 yıldır diğeri ise 15 yıldır faaliyette olan iki adet termik santral bulunuyordu. Greenpeace hazırladığı raporda Afşin-Elbistan C termik santralinin aktifleştirilmesiyle birlikte santraller ömrünü tamamladığında 32 bin kişinin erken ölümüne sebep olacağını belirtiyor.

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.