ManşetDoğa MücadelesiKanal İstanbul

Kanal İstanbul projesine karşı kitap okudular

0

Kanal İstanbul projesinin yapılmasına karşı çıkan İstanbullular Kadıköy Süreyya Operası önünde bir araya geldi. Bu sefer eylemde sloganların yerini kitaplar aldı.

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu tarafından yapılan çağrıyla bir araya gelen kişiler opera binasının basamaklarında kitaplarını okudu. Yapılan açıklamada “#KitapOkuKanalıDurdur diyoruz ve İstanbul’dan güzel yürekli Fatsa’lı dostlarımıza selam yolluyoruz” denildi.

Açıklamada “Rant Kanalı’nı yapmakta inat edenler bilsinlerki; bizleri Kuzey Köylerine sokmasanızda, resim yaptırmasanızda bizler her yerdeyiz ve bu doğa katili projeyi size yaptırmayacağız!” ifadeleri kullanıldı.

Fatsa’da kitap okuma eylemi

Ordu‘nun Fatsa ilçesinde kapasite artırımına gidilecek Altıntepe Altın Madeni İşletmesi‘nin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu olumlu sonuçlanınca Fatsalılar kitap okuma eylemine başlamıştı.

Tek kişi ile başlayan eylem kısa sürede çok fazla kişinin katılımıyla daha da büyümüştü. Siyanürle altın aramaya karşı olan Fatsalılar, her akşam saat 17.15-17.45 arasında Cumhuriyet Meydanı’nda toplanıyor.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.