DünyaManşet

Karabağ için Rusya Türkiye’yi uyardı, ABD müzakere çağrısı yaptı

0

Azerbaycan ve Ermenistan arasında çıkan Dağlık Karabağ çatışmasına ilişkin konuşan Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, ‘Türkiye gibi ortak ülkeleri Dağlık Karabağ’da ateşkes sağlanması için her türlü çabayı sarf etmeye çağırdıklarını’ söyledi. Rus haber ajansı Sputnik‘in haberine göre, Peskov bölgede yükselen son kriz konusunda Ankara, Bakü ve Erivan‘la sürekli temas halinde olduklarını söyledi.

‘Askeri destek açıklamalarından vazgeçilmeli’

Basın toplantısında konuşan Peskov şunları söyledi:

“Cephe hattında yaşananlar hakkında tüm bilgileri topluyoruz. Kremlin, öncelikle ateşin ve askeri faaliyetlerin sonlandırılması gerektiğini düşünüyor. Azerbaycan veya Ermenistan’a yönelik her türlü askeri destek açıklaması, yangına körükle gitmek anlamına geliyor. Buna kesinlikle karşıyız ve sorunun bu şekilde ele alınmasını kabul etmiyoruz” 

Peskov, bu bağlamda Türkiye gibi partner ülkeleri çatışan tarafların ateşkese ikna edilmesi ve uzun süredir devam eden bu krizin diplomatik çözüm sürecine döndürülmesi için her türlü çabayı göstermeye çağırdıklarını vurguladı.

ABD’den ‘itidal’ çağrısı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ise çatışan iki ülkeye itidal çağrısı yaptı. Her iki tarafın da şiddete son vermesi gerektiğini söyleyen ABD’li bakan, tarafların yeniden müzakerelere dönmesi gerektiğini belirtti.

Yunanistan ziyaretinde konuşan Pompeo, Doğu Akdeniz‘deki krizi de değerlendirdi. ABD’nin Türkiye ile Yunanistan arasında diyaloğu güçlü bir biçimde desteklediğini söyleyen Pompeo,  Rusya’nın Doğu Akdeniz’de istikrarı bozan bir etkisi olduğunu da belirtti.
 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.