TürkiyeManşet

Muhalefetten HDP’ye operasyona tepki: Neden altı yıl sonra?

0

CHP‘den HDP‘lilere yönelik operasyona ilk tepki, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu‘dan geldi. Tanrıukulu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda gözaltılar için “Saray’a düğün hediyesidir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, gözaltıların ardından HDP Eş Genel Başkan Mithat Sancar’ı telefonla arayarak görüştü.

Operasyonun siyasi nitelikte olduğuna inandıklarını belirten Kılıçdaroğlu HDP’ye geçmiş olsun dileklerini iletti. Muhalefete yönelik bu tür saldırı ve operasyonların, iktidarın her alandaki sıkışmışlığıyla bağlantılı olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, destek ve dayanışma duygularını paylaştı.

‘Neden altı yıl sonra?’

Gözaltılara, muhalefetteki diğer partiler de tepki gösterdi. Gelecek Partisi Sözcüsü Selim Temurci, altı yıl sonra gelen gözaltıların nedenini sorguladı ve savcılığı, elindeki yeni bilgi ve bulguları açıklamaya çağırdı:

Terörün her türlüsüne karşı hep birlikte mücadele etmek zorundayız. Evet, terör hepimizin kırmızı çizgisidir. Ancak siyasi rakiplerimizi terörize ederek ve yargıyı buna alet ederek daha demokratik bir Türkiye’ye ulaşamayız. Soruyoruz? Kobani olaylarından altı yıl sonra bu gözaltılar neden?

6-7 Ekim Kobani olaylarında 35 kişi hayatını kaybetmişti

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu da gözaltıların zamanlamasına dikkat çekti ve sosyal medya paylaşımında şöyle yazdı:

Olaydan altı  yıl sonra Ayhan Bilgen, Altan Tan, Süreyya Önder ve diğerlerinin sırf hukuki gerekçelerle gözaltına alınmış olduğunu düşünmek abesle iştigal olur. Yargıyı araçsallaştıran siyaset anlayışı adalet duygusunu ezdikçe terör örgütlerini sevindirir. Devlet adaletle yönetilir.

‘Ne değişti…?’

Operasyona Saadet Partisi de sessiz kalmadı. Parti sözcüsü Birol Aydın, Twitter hesabından “Adalete olan güven sarsılmaya devam ediyor” diye yazdı ve sordu:

Altı yıl sonra ne değişti de, yargılanıp serbest kaldıkları dosyadan dolayı insanları sabahın erken saatlerinde evlerinden gözaltına alıyorsunuz?

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.