TürkiyeManşet

HDP Eş Genel Başkanı Sancar: Bu bir intikam operasyonu

0
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, ‘Kobani eylemleri’ soruşturmasında aralarında eski HDP milletvekilleri, belediye başkanları ve MYK üyelerinin gözaltına alınmasına dair ilk yorumunu yaptı. Sancar, “Nikâhı sonrası soluğu sarayda alan savcının bu operasyonu hangi kaygılarla başlattığını ve yürüttüğünü biliyoruz” dedi. 

Sancar şöyle konuştu:

‘HDP’den korkmakta haksız değiller’

Bu bir intikam operasyonudur. Yargıda uzun süredir olduğu gibi iktidarın sopası kullanılmaktadır.  7 Haziran seçimlerinin hezimetini unutamayanlar, iktidarı kaybedenler bunun sorumlusu olarak gördükleri partimize karşı her türlü karalama kampanyasıyla ta o zamandan sistematik saldırı başlatmıştı.  Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla büyük bir siyasi operasyon gerçekleştirildi. Çok sayıda milletvekili arkadaşlarımız ve o dönem HDP Eş Genel Başkanları gözaltına alındı. 

HDP diz çökmedi, bu kararlı mücadele iktidarın en büyük korkusudur. İktidar da biliyor ki kendisine kaybettirecek HDP’dir. İktidar burada haksız değildir. Bir seçimde daha yenilgi yaşatmıştır. Kaybettikçe saldırıyorlar, saldırdıkça daha fazla kaybediyorlar.” 

‘Adalet Bakanı’na defalarca sorduk’

Sancar, Kobani eylemleriyle ilgili kaç soruşturma açıldığını, davalardan ne gibi sonuçlar çıkarıldığını Adalet Bakanlığı’na defalarca sorduklarını kaydetti. “Orada katledilenlerin büyük çoğunluğu partimizin üyesi” diyen Sancar, konuyla ilgili raporlarını yakında açıklayacaklarını bildirdi.  

Operasyonu yürüten savcının nikahı sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na gittiğini hatırlatan Mithat Sancar şu ifadeleri kullandı: “Bu operasyona imza atan savcı başta olmak üzere şunu bilsinler ki işledikleri suçların üstünü bize saldırarak örtemezler. Özel hayatla ilgili herhangi bir değerlendirme yapmak istemem ama nikâhı sonrası soluğu sarayda alan savcının bu operasyonu hangi kaygılarla başlattığını ve yürüttüğünü biliyoruz. Şöyle bir yakın geçmişe bakanlar göreceklerdir. Bir zamanlar astığım astık savcılar, iktidara hizmet eden hâkimler  kendi kullandıkları yöntemin kurbanı olmuşlardır.” 

Gözaltına alınanlar arasında HDP’nin Radyo ve Televizyon Kurumu (RTÜK) temsilcisi Ali Ürküt de bulunuyor.

Daha önce konuyla ilgili davalarda beraatle ve takipsizlikle sonuçlananlar bulunduğunu hatırlatan Sancar, aradan altı yıl geçtiğine dikkat çekerek, “Niye şimdi? İntikam operasyonu için ellerinde başka bir şey kalmayınca eski defterleri açıyorlar. İktidarın aczini açıkça gösteriyor. Çoktan kapanmış eski defterleri açarak sonuç almaya çalışıyor. Biz herkesi sorumluluğuyla baş başa bırakıyoruz” açıklaması yaptı. 

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.