İklim KriziDünyaManşet

Greta Thunberg Vakfı’ndan Afrika’ya 150 bin euro

0

Greta Thunberg Vakfı, 50 bini Kızılhaç ve Kızılay, 50 bini Solar Sister, 50 bini uluslararası sivil toplum kuruluşu Oil Change International’a ayrılmak üzere Afrika‘da iklim krizinin vurduğu insanlar için çalışan üç önde gelen kuruma 150 euro değerinde bağış yapacak.

Konuyu Facebook hesabından duyuran Greta Thunberg, paylaşımında şöyle yazdı:

Hepimizi etkileyen bir küresel acil durumun içindeyiz, ancak bunun olumsuz sonuçlarını herkes aynı şiddette yaşamıyor. İklim krizi, Afrika‘yı orantısız biçimde vurdu, krizde en az payı olanlardan olmasına rağmen.

Afrika iklim adaletinde kilit önemde ve hali hazırda hem çok büyük bir krizle hem de çok büyük bir fırsatla (insanı ve yeryüzünü ilk sıraya koyan, sürdürülebilir toplumların geliştirilmesi bağlamında) karşı karşıya.

My foundation will donate €150,000 to the Red Cross and Red Crescent Movement, Oil Change International and Solar Sister…

Posted by Greta Thunberg on Wednesday, September 23, 2020

Afrika, iklim krizinin etkilerinin en çok hissedildiği bölgelerden biri. Sıcaklık küresel ölçekte yükselirken kıta, özellikle Sahra altı Afrika başta olmak üzere sıcak hava dalgaları, kuraklık ve sellerle boğuşuyor. Bilim insanları, iklim krizi derinleştikçe Afrika’da bu gibi meteorolojik olayların dozunu ve şiddetini arttıracağı uyarılarında bulunuyor.

Ödülle verilen 1 milyon Euro’nun tamamı bağışlanacak

Solar Sister, Tanzanya ve Nijerya’da temiz enerji alanında çalışan yerel kadın girişimcileri danışmanlık, eğitim ve pazarlama imkanları sunarak güçnlendirmeye çalışıyor. Oil Change International ise Afrika’daki doğaya ve canlıların sağlığına zararlı petrol ve gaz projelerine karşı mücadele veriyor ve yenilenebilir enerji projeleri destekliyor.

Söz konusu bağış, Greta Thunberg Vakfı’na Temmuz 2020’de verilen Gulbenkian İnsanlık Ödülü‘yle birlikte sunulan 1 milyon Euro sayesinde yapıldı. Tutarın tamamını iklim kriziyle mücadele eden ve zor durumda olanlara yardım eden kurumlara dağıtacağını duyuran Vakıf, geri kalan tutarı Thunberg’in ödülü Portekiz‘de kabulünün ardından bağışlayacak.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.