DünyaKoronavirüs SalgınıManşetSağlık

Birleşik Krallık, aşı denemeleri için gönüllülere virüs enjekte etmeyi planlıyor

0
Birleşik Krallık, koronavirüse karşı denenen aşılar için gönüllülere gerçek virüs enfekte edecek ilk ülke olabilir. Financial Times gazetesi, bu çalışmaların ilk olarak başkent Londra‘da yapılabileceğini yazdı. Buna göre, hükümet, “kontrollü insan enfeksiyonu” yoluyla aşı geliştirme konusunun tartışıldığını açıkladı.

BBC’ye göre ise bu konuda henüz herhangi bir anlaşma imzalanmadı. Kanala konuşan bir hükümet sözcüsü, “İnsan enfeksiyonu çalışmalarıyla Covid-19 aşısının potansiyel gelişimi üzerinde nasıl bir işbirliği yapabileceğimizi anlamak için ortaklarla birlikte çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Söz konusu kişi, tartışmaların pandemiyi daha erken bitirebilmek, virüsü tedavi etmek, sınırlama ve önleme yollarını araştırma çalışmalarının bir parçası olduğunu dile getirdi.

Koronavirüse karşı aşı çalışmaları dünya çapında hızla devam ediyor.

Aşı adayları hangi aşamada

Koronavirüse karşı geliştirilecek bir aşının denemeleri için gönüllü olmaya hazır pek çok genç, sağlıklı insan bulunduğu belirtiliyor. Plana göre, gönüllülerin sağlık durumu Londra’daki bir klinik araştırma tesisinde 24 saat izlenecek.

Araştırmanın devlet tarafından finanse edilmesine yönelik olarak henüz imzalanmış bir anlaşma yok. Yetkililer bu çalışmalara Ocak ayında başlayabilmeyi umuyorlar.

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.