ManşetDoğaHayvan Hakları

Avustralya’da karaya vuran balina sayısı 470’e çıktı

0
Karaya vuran balina

Tazmanya Parklar ve Yaban Hayatı Hizmetleri Müdürü Nic Deka, havadan yapılan denetimlerde toplu halde karaya oturdukları tahmin edilen 200 pilot balinanın daha tespit edildiğini söyledi. Böylece karaya vuran balina sayısı 470’e yükselmiş oldu.

Yeni bulunan balinaların Macquarie Heads bölgesinde mahsur kalan 270 balinanın kurtarılmaya çalışıldığı kıyıya yaklaşık 7 ila 10 kilometre uzaklıkta bulunduğu aktarıldı.

Yeni balinalar ölü bulundu

AA’nın aktardığına göre Nic Deka, “Havadan tespit edilen balinaların çoğu ölü görünüyor ancak bu sabah sudakilerin durumunu değerlendirmek için oraya bir tekne gönderildi” ifadelerini kullandı.

Bölgedeki başka kıyılarda balina olup olmadığını belirlemek için çalışmaların sürdüğünü belirten Deka, kurtarma ekiplerinin daha kapsamlı bir arama yapacaklarını söyledi. Daha sonra ise buradaki balinaların ölmüş olduğu yetkililer tarafından doğrulandı.

380 balinanın öldüğü düşünülüyor

Tazmanya Denizcilik Koruma Programı görevlilerinin pazartesi gecesinden bu yana kurtarma çalışmalarını sürdürdüğü Macquarie Heads bölgesindeki sığ sularda mahsur kalan 270 balinadan üçte birinin öldüğü açıklanmıştı. Guardian’ın aktardığına göre şu ana kadar toplamda 380 balinanın öldüğü düşünülüyor.

Macquarie Heads bölgesinde 3 grup halinde bulunan balinalardan hayatta kalanları kurtarmak için çaba harcayan yaklaşık 40 kişilik kurtarma ekibi, 25 balinayı sığ sulardan çıkarmayı başarmıştı.

Arama çalışmaları günler alabilir

Sığ sulardan kurtarılan balinaların açık denize çıkarma işlemleri devam ederken, deniz biyologları balinaları kurtarma görevinin günler alabileceğini belirtiyor.

Bölgede balinaların karaya vurmasının yaygın olduğu ancak bu sayıda balinaya 10 yılı aşkındır rastlanmadığı ifade ediliyor.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.