ManşetDoğa MücadelesiYerel

İstanbul ve Çanakkale’de Kazdağları ile dayanışma eylemine çağrı

0

Her Yer Kazdağları ve Kazdağları İstanbul Dayanışması, Kazdağları’nda yapılmak istenen altın madeni projesine karşı başlatılan çadırlı nöbetin 425’inci gününde yapılan jandarma baskınıyla nöbet alanının tahliye edilmesine karşı yapılacak basın açıklamasına çağrıda bulundu.

Her Yer Kazdağları tarafından yapılan çağrıda bugün (22 Eylül) saat 18.00’da Çanakkale Truva atında bir basın açıklaması yapılacağı belirtildi. Açıklamada “Herkesi yaşam savunucularına desteğe ve Kazdağları’na sahip çıkmaya çağırıyoruz” denildi.

İstanbul’da buluşma noktası Kadıköy Rıhtım

İstanbul’da yapılacak basın açıklaması ise bugün (22 Eylül) saat 19.00’da Kadıköy Rıhtım’da gerçekleşecek. Kazdağları İstanbul Dayanışması tarafından yapılan çağrıda şu ifadelere yer verildi:

Kazdağları direnişi ekoloji mücadelesi için büyük bir deneyimi ve iradeyi temsil etmektedir. İktidar irade kırma girişimiyle tepki yoklamasındadır. Bundan sonraki süreç saldırıya verilecek tepkinin gücü üzerinden belirlenecektir.

Neler yaşandı?

Kazdağları’nda Alamos Gold ve yerli iştiraki Doğu Biga Madencilik tarafından yapılmak istenen altın madeni projesine karşı başlatılan çadırlı nöbetin 425’inci gününde jandarma müdahalesi yaşandı.

Sabah 06.30’da yaptığı baskında nöbetçilerden dört kişiyi gözaltına alan jandarma, nöbet alanını da tahliye etmeye başladı. Gözaltına alınanlar daha sora serbest bırakıldı.

Nöbetteki kişilerden Sema Demir, Yeşil Gazete’ye yaptığı açıklamada dört kişi iççin 200’ün üzerinde jandarmanın geldiğini, bu süreçte sinyal kesicilerle iletişimlerinin engellendiğini ve avukatlarını aramalarına izin verilmediğini söyledi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.