EğitimKoronavirüs SalgınıManşet

EBA aşırı yüklenmeden çöktü

0

21 Eylül’de kontrollü yüz yüze eğitimin yanı sıra Eğitim Bilişim Ağı‘nın (EBA) başına milyonlarca öğrencinin oturunca, sistem çalışmadı. Öğretmen ve öğrencilerin giremediği sistem “Çok kalabalık” uyarısı vererken, öğretmenlerin de sisteme girememesi sebebiyle eğitim durdu.

Sisteme girmek isteyenler şu uyarıyla karşılaştı:

* Şu an yüzbinlerce öğretmen ve öğrenci EBA’da. Yoğunluk yüzünden sorun yaşamış olabilirsin. Bu süreçte EBA TV kanallarımız yanında.

* Yayın akışı için buradan bilgi alabilirsin. İstersen hazırladığımız Eğitim Takvimi’nden günün önerilerine de bakabilirsin. En kısa sürede görüşmek üzere…

Eski CHP milletvekili, gazeteci Barış Yarkadaş, aileler ve öğrencilerin tepkilerini sosyal medyadan ileterek “Şu anda 4. ders işleniyor, ama öğrencilerin çoğu ilk 2 dersi izleyemedi bile. Çünkü MEB’in sistemi çalışmıyor. Bakan Selçuk ise donan ekrana bakıyor” dedi. 

Bakan Selçuk, dünyanın en iyi dijital altyapısı demişti

EBA Yeni Yayın Dönemi Tanıtımı’nda konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yeni döneme hazırız mesajı vermişti. Selçuk ‘Dünyanın en iyi dijital eğitim altyapısını kuruyoruz. Çok iddialı olarak söylüyorum. Uzaktan eğitimde dünyadaki 3-5 ülkeden bir tanesi Türkiye. Bu hizmetin genişleyerek yüz yüze eğitime geçildiğinde de sürekli biçimde devam edeceğinin müjdesini vermek isterim’ ifadelerini kullanmıştı.

Aylardır yeni döneme hazırız açıklamaları yapılmasına rağmen EBA’nın ilk ders gününde çökmesi yüzünden büyük tepkiye neden olan durum, ‘EBACanlıDers’ etiketi Twitter’da en çok konuşulan konular arasına girdi. 

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.