TürkiyeKoronavirüs SalgınıManşet

Erdoğan: 65 yaş üstüne ulaşım sınırlanabilecek, yerli aşı yeni yılın ilk aylarında

0

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklama yaptı. Koronavirüs salgınında tekrar yükselişe geçen vaka sayılarıyla ilgili yeni önlemlerin alınacağını belirten Cumhurbaşkanı, “Kafe ve restoranların denetimi sıklaştırılacaktır. İl bazında 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ulaşım saatlerinde sınırlama yapılabilecektir” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

  • Türkiye salgının başından beri tedbirler ve hastalara verilen hizmetler bakımından küresel çapta örnek gösterilen ülkeler arasında yer aldı.
  • Covid-19 hastalığıyla mücadelede yeni bir safhaya geçtik. Elde edilen tecrübeye ve katedilen mesafeye göre yeni stratejiler geliştiriyoruz.
  • Kafe ve restoranların denetimi sıklaştırılacaktır. İzolasyonda olan kişilerin kurallara uyup uymadıkları daha yakından takip edilecektir.
  • İl bazında 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ulaşım saatlerinde sınırlama yapılabilecektir.
  • Maske ve mekan denetimlerinde uygulanan cezaların bazı kamu kurumlarında yapılacak işlemler öncesi ödenmiş olması mecburi hale getirilecek.

Yerli iki aşı yeni yılın ilk aylarında

  • Süren sekiz aşı geliştirme çalışmasından ikisinde hayvan deneyleri başarıyla tamamlandı. Yılın ilk aylarında hizmete sunmayı planlıyoruz.
  • Ekonomimiz, ikinci çeyrekteki kısmi küçülmenin ardından üçüncü çeyrek için çok güçlü yükseliş mesajları veriyor.

Erdoğan dış meselelerle ilgili de konuşarak, Doğu Akdeniz’de Türkiye’yi yok sayıp ısrarla kendi tezlerini, haritalarını kabul ettirmeye çalışanların diploması masasına yaklaşmaya başladığını söyledi

‘BM sınıfta kaldı’

Birleşmiş Milletler’in salgın sürecinde bir kez daha sınıfta kaldığını öne süren Erdoğan, “Salgının varlığını dahi ancak haftalar sonra kabul eden Birleşmiş Milletler, salgınla mücadele için gereken tedbirlerin alınması, ihtiyaçların karşılanması konusunda da hiçbir varlık ortaya koyamadı” dedi. 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.