TürkiyeKoronavirüs SalgınıManşet

Covid-19 atlatan Alanya Belediye Başkanı: Başınıza gelmeden ciddiyetini anlamıyorsunuz

0

Halsizlik ve solunum yetmezliği şikayetiyle gitmesinin ardından 18 Ağustos’ta Covid-19 teşhisi alan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel iki haftalık tedavinin ve evinde geçirdiği istirahatin ardından görevine döndü.

Başlangıçta ateş, öksürük gibi belirtilerin hiç olmadığını, yalnızca nefes almakta zorluk yaşadığını anlatan Yücel deneyimini şu sözlerle anlattı:

Bu hastalığın, yakınlarınız veya kendi başınıza gelmeden ne kadar ciddi olduğunu anlamıyorsunuz. Özellikle başınıza gelince anlıyorsunuz. Bu hastalık mevki, makam aramıyor. Zengin, fakir, genç, yaşlı aramıyor. Gelince herkese geliyor.

‘Allah kimseye yaşatmasın’

Dört günü yoğun bakım, sekizi odada olmak üzere 12 gün yalnız kaldığını ve bu süreçte solumum sıkıntısı yaşadığını anlatan Yücel “Bugün bir etkinliğin acılı bir ortama dönmemesi için bunu yaşayan biri olarak maske kullanımını, sosyal mesafeyi ve hijyeni tamamen uygulayalım. Bu acıyı en iyi yaşayanlardan birisiyim ve Allah kimseye yaşatmasın” dedi.

Yücel koronavirüse yakalanan ve tedavi edilerek sağlığına kavuşan herkesin antikor bağışı yapması gerektiğini hatırlattı:

İnsanlara faydalı olmak üzere hastalığı geçirenlerin antikor bağışı yapmasını istiyorum. Ben de 28 günlük süreç bitince gidip kan bağışı yapacağım.

Hastaneye gittiğim gün ile çıktığım gün arasında sekiz kiloluk kayıp vardı. Çıktıktan sonra altı yedi kilo aldım, biraz da olsa sağlığımıza kavuştuk ama ciğerlerimizdeki etkinin kalmaması için doktor kontrolünde sabah yürüyüşlerimizi, hijyen kurallarını ve sosyal mesafeyi uygulayarak yapıyoruz. Etkinliklerden kaçınarak işimizin başındayız. Son olarak şunu söylemek istiyorum; ben yaşadım Allah, kimseye yaşatmasın.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.